TAEKWON-DO
Home / 2022 / Sekce informujeme / Neděle pro černé pásky
30.12.2022 / Zkoušky na technické stupně DAN

Neděle pro černé pásky


Poslední akcí Českého svazu Taekwon-Do ITF v roce 2022 byly zkoušky na technické stupně dan, tedy černé pásky, v neděli 12. prosince. Před zkušební komisi Svazu předstoupila přes 30 adeptů a mezi nimi i čtveřice členů Sonkalu.

Nejprve skládala zkoušku na I. dan Kateřina Vítečková pro kterou to bylo završení života barevného pásku. Katka zkoušku bez obtíží zvládla a po obdržení oficiálního certifikátu bude moci vyměnit svůj červený pásek za ten monotematický, ale krásný černý.

Mezi uchazeči o III. dan nastoupily dvě naše Terezy - Štekerová a Žilinská. Obě napodobily svými výkony Katku a po zásluze přidělají na pásky další římskou čárku :-) Za zmínku stojí rekord v rychlosti zodpovězení otázky z teorie, resp. akceptace správnosti. Rekordu dosáhla Terka Žilinská a budeme zvědavi kdy se jej podaří někomu dalšímu překonat :-D

Posledním z našich adeptů byla Vladimír Švanda, který předstoupil ke zkoušce na VI. dan. Tato zkouška je specifická, že obsahuje pouze dvě sestavy. Ty jsou však patřičně náročné vzhledem k technickému stupni. Vláďa je úspěšně zvládl a také on bude moci přidávat další římskou jedničku :-)

Obvykle by zkouška na VI. dan byla tou poslední, která se v našich končinách skládá, nicméně několik let bez Mistrovství světa a možnosti cestovat do Koreje si vyžádalo speciální přístup pro zkoušky na VII. dan. Díky tomu byl tím úplně posledním na řadě vedoucí brněnské školy Libor Macháň. Libor úspěšně odcvičil poslední sestavu taekwonda Tong-Il a z rukou Velmistra Hwang Ho-yonga obdržel mistrovský stupeň černého pásu, VII. dan!
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14