TAEKWON-DO
Home / 2021 / Sekce informujeme / Naposledy online
21.10.2021 / Online mezinárodní technický seminář s velmistrem Hwang Ho-yongem ( ZOOM )

Naposledy online


Třetí letošní online mezinárodní technický seminář s Velmistrem Hwang Ho-yongem dostal podtitul poslední. A proč poslední? Protože doufáme, že proticovidová opatření budou nadále umožňovat fyzická setkávání jako jsou právě semináře.

Náplň semináře byla tradiční - teorie, základní technicky, sestavy a systém boje. Někdo by mohl říci, že je to pořád to samé dokola, ale každý účastník má šanci se dozvědět nové věci nebo spíše si je uvědomit. Já jsem letos absolvoval již třetí mezinárodní seminář s Velmistrem a několik dalších menších online i osobně, ale stále nacházím další a další informace a znalosti.

Mrzí mne, že se seminářů neúčastní více taekwondistů, a to hlavně z řad rozhodčích, protože kvalitní znalost technik, jejich pohybu, funkce, přesného umístění je naprostým základem pro kvalitní rozhodování.

Ale pojďme od depresivních myšlenek k těmi pozitivním. Asistenty na předcvičování jsme měli tentokrát hodně obměněné - v sobotu prezentovaly sestavy a systém boje dvojčata Lea a Tea Rathouské, vyšší sestavy byly na Janu Veškrnovi. Na neděli naše pozvání přijali Přemek Šesták a mistr Milan Prokeš. Všem touto cestou děkuji a věřím, že i pro ně samotné byl seminář přínosný. Protože kdy jindy dostanete tolik osobních oprav od Velmistra :-)

Budu velmi rád když online seminář nebudeme muset opakovat v Zoom variantě a dáme si jej na živo. Přeci jen osobní kontakt je nenahraditelný a nabízí nám příležitost se více poznat i mimo samotné cvičení. Bohužel "doba je zlá, Kamile!" (slova Jean Paul Belmonda ve filmu Policajt nebo rošťák), proto budu rád i za takovou formu semináře! A možná si dáme nějaký mezinárodní dárek ve formě předvánočního online semináře...

A ještě motivačně - bylo úžasné vidět opětovně na semináři velmistry Leslie Hutchisona, Wayna Browna a Tam Fook Chee. I když máte IX. dan, tak je pořád prostor pro účení se a také sdílení svých znalostí. Velmistři máte můj obdiv, máte můj respekt a děkuji vám za motivaci!
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14