TAEKWON-DO
Home / 2014 / Sekce závodíme / Na vítězné vlně v Ostravě
13.11.2014 / II. setkáni STM

Na vítězné vlně v Ostravě

Druhý říjnový víkend patřil druhému letošnímu setkání mladých takwondistů a taekwondistek. Po jarním kole v Nymburce naše kroky mířily do Ostravy. Naše středisko talentované mládeže pro tuto akci vyzkoušelo jiný způsob dopravy a místo již klasického cestování busem jsme tentokrát osedlali "železného oře".
Sobotní ranní sraz byl pro mnohé utrpením, ale pak již slovy klasika převládly samé výhody a sociální jistoty. Nejstarší zamířili do dětského koutku a ostatní se věnovali četbě či jiným společenským aktivitám.
Vlak dorazil před ostravskou Bonver arénu na čas a po nezbytné registraci a zasycení žaludků přichystalo Oddělení dětí a mládeže společnou aktivitu v podobě soutěže v exhibičních vystoupeních. Všichni stmkaři byli rozděleni do několika týmů, kde si připravili soutěžní ukázku.Pro mnohé to byla první exhibice v životě, ale další budou jistě následovat. A naopak bylo zase poznat, kdo má za sebou nemálo ukázek.Sobotní program se nachýlil ke svému konci a po rychlé večeři ve sportovní hale se všichni odebrali do Park Inn hotelu, kde na noc složili svá těla k odpočinku.

Nedělní opět časný budíček byl odměněn velmi kvalitní a pestrou hotelovou snídaní a krátký pěší přesun byl příjemným zahřátím svalů na blížící se soutěž.
Ta začala po půl deváté slavnostním nástupem 162 účastníků z 5 středisek talentované mládeže.
Naše velmi úspěšné vystoupení (jak střediska Prha II, tak Sonkalu) načali oba naše týmy v sestavách, kdy si sebevědomě došli pro zlaté medaile. Další cenné kovy se velmi rychle hromadily a konečné skóre se zastavilo na 15 zlatých z celkových 22, které získalo naše středisko.

Při závěrečném vyhlášení nejúspěšnějších středisek STM Praha II bylo vyhlášeno nejúspěšnějším jak v rámci druhého setkání, tak i v celoroční bilanci s jarním kolem. Tereza Štekerová si z Ostravy odvezla pohár pro nejúspěšnější juniorku.

Následoval bleskový přesun na nádraží a pohodlný přesun do matičky Prahy.

Druhé setkání potvrdilo se mladým talentům v Sonkalu daří a jsou rovnoměrně zastoupeni jak v tělocvičně na Černém Mostě, tak Petřinách. Nováčci z náborových skupin tak za krátký čas mohou soutěžit se svými zkušenějšími kolegy a porovnávat svoji úroveň v krásném bojovém umění, kterým bezesporu taekwondo je. Přijďte na trénink do ZŠ Vybíralova, Praha 9 a nebo ZŠ Petřiny jih v Šantrochově ulici!
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14