TAEKWON-DO
Home / 2015 / Sekce závodíme / Na startovní čáře
17.2.2015 / Pohár Českého svazu Taekwon-Do ITF žáků, juniorů a seniorů (1. kolo)1 komentář

Na startovní čáře

Sobota 14. února byla dnem D a čas 8:30 hodinou H. Všichni taekwondisti se v tento čas srovnali na startovní čáru, kterou byl úvodní nástup první letošní soutěže - Pohár Českého svazu Taekwon-Do ITF v Nymburce.
Sonkal do soutěže vyslal 15 závodníků mezi nimiž bylo i několik nováčků, ale ti na sobě nezkušenost nedali nijak znát a vedli si velmi dobře. Lucka Svátková v sestavách žlutých pásků stříbro a Egor Popov v matsogi rovnou zlato.

Křest ve vyšší kategorii (modrých pásků) prožil Ondra Faltin a přes některé chybičky získal zlatou medaili. Další zlata do naší medailové kolekce v sestavách přidali Tereza Štekerová a Franta Sakař v juniorkách, resp. juniorech, červených pásků.

Z matsogi to zlatě zacinkalo již od zmíněného Egora a dá se říci, že "tradiční" zlato přidala Terka Štekerová. Velmi rád vyzdvihnu suprový výkon Honzíka Veškrny. Jeho pojetí zápasu mělo správou dravost a po zásluze získal první místo mezi žáky do 38kg!

Do soutěžních klání nakonec zasáhlo 190 závodníků z 19 škol. Celkově měl pohár velmi dobrou úroveň, především v žákovských a juniorských kategoriích. Pro příští ročník si můžeme přát vyšší konkurenci v seniorech a seniorkách.

Na závěr byly předány poháry nejúspěšnějším jednotlivcům. Tentokrát jsme vyšli na prázdno i když Tereza Štekerová měla s Eliškou Hradílkovou shodný počet medaili (2 zlaté), ale rozhodlo pomocné kritérium vyššího technického stupně.

Pohárově jsme úplně na prázdno nevyšli, protože se nám podařilo ukořistit ten nejcennější - pro nejúspěšnější školu. Byť tentokrát naše vítězství bylo těsné, tak stále držíme na Poháru/Mistrovství Čech letitou neporazitelnost.

První soutěž je za námi a před námi cca měsíc tréninků, abychom chyby opravili a ještě se zlepšili.Czech Open 2015 se koná opět v Nymburce, 28.-29. března.





Závodů se náš oddíl účastní pravidelně a to nejen v České republice. Učíme nejen sport, ale bojové umění v celé jeho šíři. Cílem je zdravý životní styl, zlepšování kondice, techniky a sebeobrana. Nábor pro děti, mládež a dospělé probíhá po celý rok v našich tělocvičnách na Černém Mostě, Petřinách a v Horních Počernicích. Informace k náboru zde
Tagy:

Komentáře (1)


lucka

vloženo 20.2.2015 v 19:51
Gratuluji vítězům

TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14