TAEKWON-DO
Home / 2015 / Sekce informujeme / Mrkněte se za námi na soustředění
18.7.2015 / Letní soustředění4 komentáře

Mrkněte se za námi na soustředění

Článek doplněn a přidány fotografie!

Zatím v rychlosti fotografie z prvního dne našeho pobytu v Malých Svatoňovicích. Cesta byla úmorná, náročná a úmorná. Hlavně ty objížďky, uzavírky a jiné nepříjemností jsou naprosto vypečené. Škoda, že se u nás dlouhá léta mini

VIDEO
FOTO
málně něco opravovalo nebo udržovala a teď se rozkope vše najednou...

Každopádně jsme na místě, léto je jak se patří (mohli by tam nahoře o pár stupňů ubrat ;) Zažili jsme již dvě nekolikaminutové intenzivní dešťové přeháňky, které nestihly zanechat ani kaluže, protože se to vše za chvílí odpařilo...

Zítra nás čeká již běžný režim - jak říká Píďa - spánek, jídlo, trénink, jídlo, spánek, trénink, jídlo, trénink, spánek. Je to pořád dokola, ale je to boží -D

Po jednodenní odmlce tu máme pokračování - 44 fotografií z druhého dne. Ten byl ve znamení opět pořádného horka. Teplo bylo vlastně všude - na pokojích, venku a taky v tělocvičně. Černé pásky se zchladili focením na jezu a pod jezem na řece Úpa, aby toho nebylo málo, tak se opláchli vydatnou dešťovou přeháňkou, která nás sejmula v průběhu cesty k autům. Fotky z focení na jezu dodáme později, protože bude potřeba větší třídění.
Dopolední trénink jsme věnovali procvičování kopů ve skupinách po jednotlivých páscích a odpoledne jsme zkoušeli kopy ve dvojicích se zaměřením na praxi do sportovního boje. Večerní trénink byl spíše samostatnou formou.

Den číslo 3 můžeme nazvat hlavně dnem televizním. Na oba tréninky zavítal štáb televize Sport 5, který přijel natočit první část pořadu o taekwondu, ten se bude vysílat na začátku září. Dopoledne jsme na kamery předvedli jak v taekwondu trénujeme zlepšování odrazových schopností, dále byl na pořadu strečink, který všechny připravil na hlavní náplň tréninku, tou byly speciální techniky. Závěr patřil hromadnému opakování sestav od Chon-Ji po Won-Hyo.
Extra blok pro kamery sestával ze specialních technik a silového přerážení.

Celý odpolední trénink byl lehce monotématický - sportovní boj. Konkrétně nácviky kombinací rukou a nohou a celé se to prolínalo správným pohybem (steppingem). Poslední záběry pro Sport 5 zahrnovaly rozhovory s několika účastníky soustředění, aby mohli televizním divákům přiblížit proč oni cvičí taekwondo, co je na něm nejvíce baví, apod. Jakmile budeme mít termín vysílání pořadu, budeme vás informovat. Během září dostaneme sestřih i pro naše další propagační využití. Vysdílíme ho na naších stránkách.

Večerní seance nebyl tak úplně tréninková, ale závodní. Utkaly se všechny pásky v různých formách krokového matsogi. Vítězství v nižších páscích získaly Nela Morkovcová s Nikol Tomáškovou, mezi vyššími pásky si pro výhru překvapivě dokráčel Lukáš Bielik s Martinem Matoušem. Výhra byla o to cennější, protože ve finále na ně číhali několikanásobní vítězové Pavel Šnábl a Jirka Huml.

Zítra nás čeká den čtvrtý, poslední makačka před středečním volným dnem!


Čtvrtý den je za námi. Bohužel večer se nedostalo na publikaci fotek z 3. dne, protože nám přestal na internátu fungovat internet a přes mobil nahrát 91 nových fotek se ukázalo jako práce na několik hodin. Fotky z pondělních tréninků máte nahrané dnes.

Co se včera dělo? Pár zranění typu nakopnuté palce, nějaký ten koňar apod. Dopoledne jsme si zaběhali a hlavně zasprintovali venku, pak jsme se přesunuli do tělocvičně, kde nás čekal trénink základních technik silové přerážení. Nižší pásky šli na lapy a nejvyšší otestovali pevnost různých barev plastových desek. Závěr tohoto tréninku byl o speciálech. Nižší stupně trénovali základní techniky ve výskoku, na vyšší pásky jsme připravili hlavně vícenásobně kopy.
Odpolední trénink byl opět zaměřen na sportovní boj. Nejprve nácviky, tentokrát s důrazem na kombinaci kopů a potom trénink 20s na lapy. Přitom jaký byl v hale pařák vypadali všichni jako po výstupu z bazénu. Na závěr už jen pár koleček matsogi.
Večerní trénink byl vzhledem k únavě dobrovolný.

Pátý den máme určen jako volný. V 10h vyrážíme na krátký výlet na místní výstavku důlní techniky. Na odpoledne máme připraveny dvě velké soutěže. První je tradiční basketbalový turnaj trojic a druhá ještě tradičnější v Tekkenu!
Večer je táborákový. Buřty jsou nachystány v ledničce, vzhůru na vatru :)

Přidány fotografie ze čtvrtého dne!

Odpočinkový den se chýlí ke konci a v poklidném tempu jsme toho opravdu stihli hodně. Mrknout na mini expozici důlní techniky, vstup do štoly, která nebyla nakonec realizována, resp. se v ní netěžilo. Proběhlo posbírání vhodného materiálu na táborák. Odpoledne se někteří vydali grilovat na sluníčko a starší se mohli svlažit v bazénu. Následoval turnaj v Tekkenu, kde mezi mladšími první pozici získal Patrik Kvasil a nabitou kategorii starších ovládl Martin Bičovský.
Podvečerní basketbalový turnaj byl v parném počasí a suchém vzduchu v hale velmi náročný a výsledky přidáme zítra. Rozhodně to bylo vítané narušení pohybového stereotypu.
Celý odpočinkový den byl završen relaxem u táboráku. Komu byla přes den zima nebo se nedostatečně prohřál, tak si mohl během pár minut užít tepla do sytosti. Závěrečná revize prokázala, že se snědlo vše co bylo přichystáno. Kromě porce buřtů, také nálož zeleniny.

Ve čtvrtek už opět trénujeme na plné obrátky a čeká nás i příprava na zkoušky, ty budou v neděli dopoledne.

Čtvrtek - rozjezd po volném dnu byl hodně náročný a přestože na vše jdeme s maximulním rozmyslem, tak kondiční a zdravotní připravenost našich svěřenců není na nejlepší úrovni. Každopádně se s tím do neděle prostřednictvím mastiček, náplastí, obinadel a jiného zdravotního elementu popereme.
Na dopolední rozjezd jsem všem naservírovali dávku sebeobrany a praktických rad jak se chovat v krizových situacích. Odpoledne nás čekala další matsogářská část završená kruháčem. Fotky doplněny o několik fotek z úterního odpoledního tréninku, středečního výletu a pár fotek z dnešího dne. Zítra přidáme ještě fotografie, které pořídil dnes Vláďa Švanda na svůj fotoaparát a aktuálně je upravuje.

Abychom nezapomněli - odkaz na krátkou reportáž z našeho soustředění, kterou odvysílal ve středu kanál Sport 5 si můžete stáhnout zde.

Pátek - výrazně chladnější počasí než v uplynulých dnech se pozitivně promítlo do teploty v námi obývané sportovní hale. Alespoň nějaká repatriace pro naše unavená těla. Dopoledne jsme pokračovali v procvičování sebeobrany, konkrétně různé variace útoku a obrany. Odpoledne byl matsogi trénink, hodně pohyb s úderem a rychlost startu. Závěr patřil několika kolům sportovního boje.
Večerní trénink byl volitelné a jeho úvod zajistili tři akční scénky, které si naši členové připravili. Vítězný tým byl s naší švýcarskou návštěvou Annou Dohmen. Zvláštní pochvalu a druhé místo získal tým Nely Morkovcové a třetí medailovou pozici obsadila nemocniční scénka Jirky Nováka a spol. Scénky nabídneme ve videu příští týden.

Fotografie přidány za čtvrtek (pár fotek od Vládi) a pátek.

V sobotu nás čeká předposlední den, který vyvrcholí večerním přezkoušením na vyšší barevné pásky.

Sobota, 8. den. Dopoledne jsme cvičili druhý blok silového přerážení a ve druhé polovině tréninku došlo u nižších pásků na systém matsogi. Černé pásky si podrobně zacvičili Ge-Baek tul.

V neděli dopoledne jsme stihli nejen zkoušky pro 10 úspěšně přezkoušených, ale také závěrečný drtivý test fyzičky, který je spojen s testem psychické odolnosti, tedy jednoduše řečeno - minutovky na lapy. Odpolední trénink byl již jen hodinový, ale o to zábavnější. Sonkaláci si zatrénovali několik technik pro akční scénky a po té plnili úkol vytvořit scénku s deseti technikami. Scénky přinesly mnohá ponaučení a kopec zábavy :)
Po tréninku zbývalo naložit veškeré vybavení do připravených vozů, sbalit na pokojích svých šest švestek a počkat na příjezd autobusu. Ten měl cca 40 minut zpoždění, protože se toulal po místních objížďkách. I když jsme do Prahy dorazili o cca 40 minut později, tak to nikomu nevadilo, protože celých 9 dní bylo skvělých a náramně vypečených (nejen teplotně :-D).

V průběhu týdne zpracujeme videa z krokového matsogi, akčních scének a také závěrečných 10 technikových scének. Čeká nás i průřezové video, které se po celou dobu snažil natáčet Píďa, tak jsem na to sám zvědavý ;)

Fotky jsou skoro všechny, ale ještě zbývají fotky černých pásků z jezu u Úpice a také znovu projít všechny zveřejněné fotografie.

Abych nezapomněl zde jsou výsledky basketbalového turnaje:
Dospělácké týmy:
1. Jirka Faltin, Lukáš Bielik a Anna Dohmen
2. Jirka Novák, Martin Bičovský, Egor Popov
3. Štěpán Procházka, Michal Matouš, Tereza Žilinská

Dětské týmy:
1. Ondra Faltin, Hubert Skála, Martin Schwáb a Michal Bielik
2. Alex Mach, Patrik Kvasil, Michal Hudák





Naše soustředění jsou určena pro mírně pokročilé členy, tedy pro žluté pásky. Pokud ještě bojové umění necvičíte a chcete se na nějaké naše soustředění podívat, začněte třeba v našich pobočkách v Praze – Černý Most, Petřiny, Horní Počernice. Nábor do kurzů pro děti, mládež a dospělé probíhá celý rok - Informace k náboru zde
Tagy:

Komentáře (4)


Jiří Faltin

vloženo 29.7.2015 ve 20:09
Soustredeni bylo paradni, plne souhlasim s Mirou :-)

Martin Svitek

vloženo 28.7.2015 v 19:18
Supr sousko, supr top fotky ;o)

Pavel Šnábl

vloženo 28.7.2015 v 11:01
Za mě taky díky za supr sousko, i přes zdravotní komplikace jsem si to užil :-)

Miroslav Novák

vloženo 27.7.2015 ve 14:55
Velky dik Ondrovi, Vladovi a Svitovi za organizaci a perfektni treninky. Rozhodne nejlepsi zpusob jak stravit dovolenou

TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14