TAEKWON-DO
Home / 2013 / Sekce závodíme / Moje první Mistrovství Čech se Sonkalem
21.3.2013 / Mistrovství Čech (propozice a přihláška

Moje první Mistrovství Čech se Sonkalem

V neděli 10.března se konalo v nymburské hale tradiční MČ. Ráno kolem půl 9 jsme se vydali na cestu, abychom měli dostatek času připravit nezbytné věci pro závodění. Při připravování bodovacích zařízení nás nejvíce zaujaly dvě žluté kostičky, které slouží jako pomůcka při rozlosování na tki a wirok.
Smysl pro hravost v našem oddíle opravdu nechybí a náš trenér Ondra má s námi svatou trpělivost. Potom se šlo na vážení. Ondra nám (mně a Vóďovi) dal důležitý úkol – zvážit všechny závodníky. Samozřejmě mě to velmi potěšilo, že mám tak důležitou funkci :D. Chvíli jsme s Vóďou polemizovali, jak si rozdělíme holky a kluky na vážení, ale raději jsme zůstali každý u svého pohlaví.

Kolem 1 hodiny odpoledne se rozjely první kategorie sestav systémem každý s každým. Jak už jsem si stihla všimnout, na minulých závodech v Třeboni – náš oddíl často obsazuje dvě první místa v této kategorii (tuly), což moje výsledky zatím nepotvrzují, ale věřím, že časem se také vypracuji, abych byla správná sonkalačka. Než porovnali všichni síly v této kategorii, bylo něco málo po čtvrté hodině. Všichni už jsme netrpělivě čekali na svoje zápasy v matsogi. Oporou a kaučem při zápasech nám byl Vláďa a pokud jsme měli dva závodníky v ringu, zaskakoval Vóďa. I když nás nejel plný počet závodních sonkaláků, dokázali jsme se vyšplhat na 2.místo v celkovém pořadí nejúspěšnějších škol. Závody končily kolem 9.hodiny večer, kdy už jsme skoro všichni spali za chůze. MČ se z mého pohledu věčného optimisty vydařilo. Hezky jsme si zazávodili, super team,dobrá organizace – příště bychom klidně mohli začít o něco dříve, bývali bychom stihli ještě Verči maturitní ples. Takhle se můžeme jedině pokochat Verunky krásou na fotografiích. Maturitní ples je jednou za život (většinou to tak bývá). Příště na Czech Openu budeme už snad v plné sestavě a dosáhneme jako oddíl na metu nejvyšší. Všem blahopřeji k úspěchům, těším se s vámi na další závody .

Jana
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14