TAEKWON-DO
Home / 2015 / Sekce závodíme / Mládež v Brně
13.10.2015 / 2. setkání STM

Mládež v Brně

V posledních letech je začátek října tradičním termínem pro setkání talentované mládeže. Letošní druhé kolo pořádal Český svaz Taekwon-Do ITF v Brně. Sonkaláci a sonkalačky se spolu s ostatními členy střediska Praha 2 vydalo na společnou cestu busem na jih Moravy v sobotu dopoledne. Přes stále probíhající rekonstrukce hlavní dálniční tepny D1 se před sportovní halou Masarykovy univerzity objevila celá výprava krátce po 12. hodině.


Správně hladová mládež nejprve zvládla kvalitní oběd v blízké restauraci Campea, aby se odebrala na nezbytnou registraci spojenou, pro některé, s méně příjemným vážením. Nejdůležitějším bodem sobotního programu byla přednáška o historii vzniku taekwonda Martina Zámečníka, prezidenta našeho svazu. Přednáška měla rozsah cca 1,5 hodiny a obsahovala velké množství zajímavých a málo známých informací.

Neděle už měla klasický závodní kolorit - slavnostní nástup, slib taekwondo a hurá na bitvy kdo je nejlepší, kdo je první poražený.... Nejprve týmové sestavy, pak to samé v provedení jednotlivců, následuje matsogi a na dalších plochách i speciální techniky a silové přerážení. Vše v jednotlivcích a také týmech. Mezi ringy se proplétá štáb Sport 5, aby vše zdokumentoval a daří se jim lapit skoro každého vítěze kategorie, který sděluje své dojmy a pocity. Pořad bude vysílán ve druhé polovině října. Našim se daří někdy lépe, někdy zlatě a někdy je ještě na čem pracovat v trénincích. Závodní den se pomalu chýlí ke svému konci a výpravy se rozjíždějí do svých domovů.

Znovu se mládež setká v Nymburce až v květnu příštího roku. Do té doby je spousta času na trénink, na zlepšování....





Střediska talentované mládeže sdružují děti a mládež, v rámci republikových setkání jim dávají možnost potkat taekwondisty z jiných částí republiky. Při společných trénincích mají možnost se společně něco naučit a při seminářích a přednáškách získat zajímavé informace o historii bojového umění a jeho moderních trendech. Vrcholem jsou pak soutěžní porovnávání dovedností a výkonnosti. Členem STM může být každý mladší 18 let, pokud poctivě a pravidelně cvičí. Jestli ještě necvičíš, začni třeba u nás. Nábor do kurzů bojového umění taekwondo probíhá po celý rok. Získáš kondici, sílu se bránit, možnost se porovnat s ostatními i poznat nové přátele. Informace k náboru zde
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14