TAEKWON-DO
Home / 2002 / Sekce závodíme / Mimořádně úspěšné tažení ve vyšších věkových skupinách !
19.1.2002 / Republiková soutěž juniorů a seniorů A

Mimořádně úspěšné tažení ve vyšších věkových skupinách !


První letošní soutěží Taekwon-do bylo klání juniorských a seniorských závodníků skupiny A, tedy červené a černé pásky. Soutěž je již několik let rovněž koncipována jako výběrová do širší nominace české reprezentace. Náš oddíl byl tentoráte zastoupen pouhými dvěma závodníky a přestože pro oba to byly první závody ve vyšších věkových skupinách - Pavel Zavadil poprvé mezi juniory a Tomáš Bobek zase mezi seniory. Přestože jsme neočekávali žádné excelentní výsledky zisk čtyř medailí velmi mile překvapil.
Dohromady se do Třeboně sjelo 53 závodníků z 11 škol. Přestože bylo zá

vodníků o dost měně než v minulých letech, byly rozhodně nekterá klání velmi zajímava a pro diváky velmi atraktivní - finále matsogi senioru do 71 a nad 71kg a rovněž seniorské specialní přerážecí techniky, kde se o vítězi rozhodlo až po sedmé změně techniky a vyšky.

Již tradičně se nejdříve odehrála klání v tulech a následně matsogi, tentokrát s malou úpravou - všechna finalová utkání proběhla po skončení eliminací, závodníci tak měli čas si řádně odpočinout a připravit se na svého soupeře.

Pavel Zavadil při své juniorské závodní premiéře potvrdil, že je velice dobrý tulař a prohrál až ve finále s o několik let starším borcem s Českých Budějovic.

Tomášovi se v tulech příliš nedařilo, rovněž vliv mělo jeho nachlazení, přesto obsadil 3. místo. Daleko lepší to bylo ve speciálních přerážecích technikách, kdy svedl skvělou a nervy drásající bitvu s Mistrem Evropy Jirkou Teslíkem a dvojnásobným Absolutním mistrem ČR Lukášem Vaňkem. Nejdříve všichni 3 získaly 12 z 15 možných bodů (ani jeden nekopl techniku Bandae dollyo chagi). Na první přídavné technice (bandae dollyo chagi) se vyeliminoval Lukáš Vaněk a rozstřel pokračoval na technikach nopi ap chagi (270cm), torra yop chagi (240cm), noomo chagi (330cm) až ke kuriznímu rozuzlení na dollyo chagi (270cm), kdy nejprve Tomáš Bobek tuto výšku nezdolal, Jirka Teslík celkem s přehledem desku otočil a to by znamenalo 3 body a vítězství, jenže po dopadu udělal chybu když neudělal přípravný postoj, který musí pokus zakončovat. Pokus mu tedy podle pravidel nebyl uznán a následovala opětovně vylosovaná technika Bandae dollyo chagi (245cm) - Tomáš zvládl pěkně za 3 body, Jirka se však rozhodl nepokračovat, a to pro nej znamenalo 2. místo.

Poslední naší medailí bylo opětovně zlato, které získal Tomáš po velmi dobře zvládnutých zápasech v eliminaci a perfektním až profesorském výkonu ve finále, které bylo určitě ozdobou celé soutěže (tento zápas vám během následujícího týdne nabídneme v naší videogalerii).


Při závěrečném vyhlašování vyšlo najevo, že Tomáš získal pohár pro Nejúspěšnějšího závodníka (minulý rok se mu podařilo to samé v juniorech).



Výsledkové listiny


Video k dispozici ve videogalerii
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14