TAEKWON-DO
Home / 2013 / Sekce informujeme / Mezinárodní trénování
19.1.2013 / Mezinárodní technický seminář s Velmistrem Hwang Ho-yongem (IX. dan) ( propozice )

Mezinárodní trénování

Jedna z posledních cvičebních akcí v roce 2012 připadla víkend 7. až 9. prosince, kdy na pražském Chodově uspořádalo technické oddělení Českého svazu Taekwon-Do ITF
s Velmistrem Hwang Ho-yongem mezinárodní technický seminář. Z organizačních důvodů se pro tentokrát změnil tradiční jarní termín na zimní, ale jinak vše zůstalo při starém – čtyři tréninkové bloky po třech hodinách. Vlastně jedna změna proběhla – v sobotu byly oba bloky společné jak pro účastníky mezinárodního, tak národního semináře. Zahraniční účastníci se tak mohli seznámit s velkým množstvím českých taekwondistů a vidět jejich dovednosti v akci.

Páteční podvečerní úvodní blok byl zaměřen na procvičování základních technik taekwonda a jejich detailní korekci a vysvětlení. Sobotní společná část s národním seminářem byla zaměřena na jednotlivé sestavy v rozsahu Chon-Ji až Ge-Baek, kdy prostor dostal dobrovolník, aby se mu dostalo přehršle korekcí a ostatním účastníkům informace spojené s praktickým předváděním technik. Po té následovalo hromadné procvičení dané sestavy.

Sobotní večer byl ve znamení dalšího bonusu pro účastníky mezinárodního semináře – společná večeře, kterou připravila manželka velmistra Hwanga. Samozřejmě v tradičním korejském stylu kdy si každý griloval maso přímo před sebou a rychle jej tak mohl konzumovat.

Závěr semináře v neděli dopoledne byl zaměřen na procvičení sestav od Eui-Am do Choi-Yong. Na pražský seminář dorazili ze zahraničí taekwondisté z Polska, Maďarska a Ruska.

Věřím, že se při dalším mezinárodním semináři setkáme ještě v hojnějším počtu, abychom opět posunuli kvalitu našich technik o další stupínek a prohloubili porozumění teorii technik. Mezinárodní seminář je již naplánován na polovinu dubna do Třeboně, takže pruty s sebou :)
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14