TAEKWON-DO
Home / 2014 / Sekce závodíme / Mezinárodně v Praze
20.5.2014 / Sonkal Open (žáci, junioři a senioři) propozice a přihláška

Mezinárodně v Praze



Polovina května je v posledních několika letech pevně spjata s otevřenou soutěží Taekwon-Do, kterou pořádá škola Sonkal Praha. V letošním roce se do sportovní haly na pražských Petřinách sjelo nevídané množství závodníků z 18 škol. Velkým překvapením byla pro pořá

dající oddíl přihláška lotyšského klubu, který vede mistr Semenkov. Druhým zahraničním účastníkem byl výběr slovenských klubů, mezi nimiž bylo několik členů reprezentace. Do soutěže na konec zasáhlo 156 soutěžících ve třech věkových skupinách. Mnoho soutěžících využilo možnosti startu ve vyšší věkové/technické skupině nebo váhové kategorii. To se promítlo do zvětšení počtu startujících hlav na 244.

Letošní ročník byl stejně jako ty minulé pořádán pod záštitou Českého svazu Taekwon-Do ITF a tentokrát i za finanční podpory Hlavního města Prahy. Pro soutěžící byly přichystané medaile s motivem soutěže a na výherce kategorií čekaly silikonové náramky potvrzující vítězství na Sonkal Openu.
Oproti původnímu předpokladu začala soutěž v 10 hodin, tedy s 30 minutovým zpožděním. Nicméně důkladná kontrola kategorií se vyplatila a soutěž se tak rozběhla na třech zápasištích na plno a s hodinovou pauzou běžela až do úplného konce v 19:30. Kromě velmi zajímavých zápasů červených a černých pásků ve sportovním boji byly k vidění i první závodní krůčky nováčků se žlutými pásky. Benefitem této soutěže je systém každý s každým, tedy první prohrou to nekončí.
Soutěž, která již dávno přesáhla regionální charakter, ukázala, že v Praze a jejím okolí nás závodění baví a to ve velkém 

I když soutěžících bylo proti minulému roku výrazně více, po celou dobu mělo vše vynikající spád a kategorie následovaly ihned po sobě s co nejmenšími prodlevami. Upravenými slovy klasika „Pořád se něco dělo“. Na rychlosti soutěže mají zásluhu výkony a vysoký počet rozhodčích.

Krátce po polední přestávce byla dokončena soutěž žáků a organizátoři předali poháry nejúspěšnějším jednotlivcům – žák Matěj Houdek a žákyně Anh Hong Nguyen (oba GBHS). V případě žákyně byla shoda v počtu medailí s Lenkou Hrstkovou, ale vyšší počet zápasů rozhodl pro udělení poháru Ahn.
Celé odpoledne patřilo seniorům a seniorkám, kde poháry získali Tomáš Vodička a Jana Kovářová (oba Sonkal). Podvečerní klání uzavírala soutěž juniorů a juniorek, mezi nimiž poháry vybojovali Lukáš Frič (Tong-Il) a Tereza Žilinská (Sonkal). Spolu s tímto vyhlašováním byly předány poháry pro tři nejúspěšnější školy Sonkal Open 2014 – 1. Sonkal Praha (18-18-8), 2. Dan-Gun (6-2-5)a 3. Silla (5-5-8).

Za pořádající oddíl děkuji všem závodníkům, rozhodčím a koučům za jejich účast a předvedené výkony. Těším se v polovině května 2015 na viděnou!

Výsledky soutěže najdete ZDE
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14