TAEKWON-DO
Home / 2021 / Sekce informujeme / Mezinárodně online
13.2.2021 / Online mezinárodní technický seminář s velmistrem Hwang Ho-yongem

Mezinárodně online

O víkendu 6. a 7. února proběhl Mezinárodní technický seminář pod vedením Velmistra Hwang Ho Yonga IX. Dan.
Jelikož se semináře účastnili také zahraniční cvičenci Taekwon-Do, výuka probíhala v angličtině. S vysvětlováním a překladem panu Velmistru pomáhali Mistři Martin Zámečník VII. Dan a Ondřej Vrábel VII. Dan. Role předcvičujících se zhostili Pavel Zavadil III. Dan a Martin Svitek V. Dan.

Vzhledem ke koronavirové situaci probíhal celý seminář online přes aplikaci Zoom, což mělo značnou nevýhodu, že nikdo necvičil pod Velmistrovým vedením přímo. Kdo však mohl, našel si u sebe doma či ve své tělocvičně místo, kde podle instrukcí a ukázek cvičil, jak nejlépe dovedl.

Začínalo se v sobotu v 10:00 a tento ranní blok trval až do 13:00. Zpočátku se zde probírali základní techniky a později se přešlo na technické sestavy. Po hodinové pauze začal od 14:00 odpolední blok, který pokračoval výukou sestav až 16:00. Poslední hodina patřila výuce sparingu. Probraly se zde základy řízeného krokového boje až po polo-volný boj. Pavel i Martin jakožto předcvičující ukázali, že jsou velmi zkušenými taekwondisty, jelikož předvedly velice krásné výkony. Zajisté se bylo od nich co naučit.

Nedělní část semináře obsahovala pouze dopolední blok od 10:00 do 13:00, jenž byl rovněž v duchu výuky technických sestav. Předcvičoval opět Pavel Zavadil a střídal se s Petrem Smejkalem VI. Dan, který vystřídal pro tento den Martina Svitka.

I přes netradiční provedení, jsem si seminář velice užil a věřím, že ostatní účastníci také. V průběhu padlo několik zajímavých dotazů ohledně využití technik v jednotlivých sestavách. Jsem přesvědčen, třebaže jsme seminář sledovali pouze na obrazovkách našich počítačů a cvičili ve skromných možnostech, které některým z nás dovolovaly naše příbytky, že měl pro každého z nás obrovský přínos.
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14