TAEKWON-DO
Home / 2014 / Sekce závodíme / Máme další pohár(y)
24.3.2014 / Czech Open (žáci, junioři a senioři) propozice a přihláška

Máme další pohár(y)

Minulá sobota a neděle patřila v nymburské sportovní hale mezinárodní soutěži Czech Open. V pořadí již 12. ročník byl první letošní soutěží Českého svazu Taekwon-Do a stejně tak i pro sonkaláky. Start nové
sezóny začal pro nás stejně úspěšně jako závěr té loňské. Naše děvčata vybojovala pohár pro nejúspěšnější žákyni (Lenka Hrstková a juniorku B (Tereza Štekerová). Ale dařilo se velmi dobře i ostatním. Za zmínku stojí tulový double dvojčat Terezy a Veroniky Žilinských. V jednu chvíli o postup bojovaly obě sestry o postup do dalšího kola a aby jedna druhé nezáviděla, tak obě vybojovaly zlaté medaile. Ještě pikantnější náboj měl souboj otce a syna. Nejprve ten závodně "ostřílenější" Ondra Faltin zvítězil mezi žáky 6.-5. kup a o pár desítek minut později jej napodobil jeho táta - Jirka. S chutí jsem mohl nadhodit okřídlené "Jaký otec, takový syn!" :-D

Velmi úspěšné soutěžní premiéry se dočkali oba korejci v našich barvách. Ju zvítězil mezi juniory a Ri jej napodobil mezi seniory.

Medailí jsme získali opravdu hodně a to znamenalo 1. místo pro Sonkal v celkovém hodnocení oddílů. Detailní přehled všech medailových umístění najdete brzy v sekci úspěchy. Mimochodem po delší odmlce opět úřadoval Komixák ;)

I letošní ročník naplnil podtitul mezinárodní soutěže v podobě účasti závodníků z Grónska, Ruska, Slovinska a Slovenska. Potěšil mě pohled do výsledkové listiny oddílů, která říká, že každý oddíl získal nějakou medaili. To svědčí o celkové kvalitě účastníků a stále se vyrovnávající konkurenci.
Rozhodně stojí za zmínku výkon Radky Heyduškové, která je bez pochyb nejzkušenější a rovněž jednou z nejúspěšnějších českých závodnic. Radka se po mateřských povinnostech vrátila v loňském roce na tatami, aby reprezentovala Českou republiku ve veteránské věkové skupině. Její vystoupení mezi seniorkami bylo znamenité a soupeřky se na Mistrovství Evropy v Minsku mají na co těšit!

Gratuluji všem sonkalákům k získaným medailím a děkuji za předvedené výsledky. Ti co tentokrát neuspěli či pomýšleli na vyšší příčky, nechť to berou jako výbornou motivaci pro další trénink.

Další soutěží pro nás bude za měsíc vystoupení na Nitra Cupu
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14