TAEKWON-DO
Home / 2016 / Sekce závodíme / Květnové setkání talentů
16.6.2016 / 1. setkání STM

Květnové setkání talentů

Polovina května již po několik let patři především setkání talentované mládeže Českého svazu Taekwon-Do ITF. Setkání se konají každoročně dvě a první je pořádáno v nymburském sportovním centru České unie sportu.
Akce byla rozdělena na nesoutěžní a soutěžní část. Nejprve se začalo nezbytným před soutěžním úkonem - registrací a vážením, následoval chutný oběd a před 13: hodinou se účastníci začali houfovat v prostoru recepce, čekal je nesoutěžní program. Ten připravilo oddělení dětí a mládeže pod taktovkou Radka Koláře. Tentokrát byla vzdělávacím tématem kaligrafie, tedy písmomalířství. V družstvech bylo potřeba seskládat patřičné slovo v korejštině za použití lidských těl. Protože počasí celkem přálo, tak se vše mohlo uskutečnit na zeleném pažitu.

Po skončení kaligrafie následovala krátká přestávka a v 15:00 začala soutěžní část víkendového setkání. Nejprve se na soutěžní plochy vrhly týmy všech středisek. Začátek je již tradičně kláním v týmových sestavách. Následovali jednotlivci od žáků po juniory. Naše medailová očekávání splnili především žáci - Ondra Faltin (modré pásky) a Honzík Veškrna (červené). Oba získali zlaté medaile.Stříbro přidal junior Martin Matouš (modré pásky) a bronzy juniorky Lenka Hrstková (černé pásky) a Verča Jungwirtová (zelené pásky).

Časový plán soboty byl plněn na výbornou a proto mohly proběhnout mnohé zápasy sportovního boje a také silové přerážení nebo speciální techniky.

Ve sportovním boji se velmi pěkně předvedli naši žáci - Ondra Faltin stříbro -32kg a Honzík Veškrna zlato -50kg. V neděli se předvedli i další naši matsogáři - Franta Sakař a Martin Matouš, oba ve váhové kategorii nad 69kg. Franta získal bronz a Martin stříbro.

Své učinkování završil třetím zlatem Honzík Veškrna ve speciálních technikách. Skóre 3 starty 3 zlaté má optimální parametry :)

Závěrečné vyhlášení nejúspěšnějších jednotlivců přineslo pohár pro nej žáka právě Honzíkovi a druhá příčka v celkovém hodnocení středisek nás neminula.




Střediska talentované mládeže sdružují děti a mládež, v rámci republikových setkání jim dávají možnost potkat taekwondisty z jiných částí republiky. Při společných trénincích mají možnost se společně něco naučit a při seminářích a přednáškách získat zajímavé informace o historii bojového umění a jeho moderních trendech. Vrcholem jsou pak soutěžní porovnávání dovedností a výkonnosti. Členem STM může být každý mladší 18 let, pokud poctivě a pravidelně cvičí. Jestli ještě necvičíš, začni třeba u nás. Nábor do kurzů bojového umění taekwondo probíhá po celý rok. Získáš kondici, sílu se bránit, možnost se porovnat s ostatními i poznat nové přátele. Informace k náboru zde
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14