TAEKWON-DO
Home / 2021 / Sekce přidáš se? / Klaplo to na výbornou
9.2.2021 / Online mezinárodní technický seminář s velmistrem Hwang Ho-yongem

Klaplo to na výbornou


Uplynulý víkend patřil v Praze, ale ve skutečnosti po celém světě, mezinárodnímu technickému semináři. Bohužel nám pandemie Covidu řádí po planetě více než rok a omezení budou ještě dlouhé měsíce přetrvávat, proto byl seminář realizován v moderní podobě - online. Jako komunikační platforma byl zvolen námi otestovaný Zoom a v praxi se velmi dobře osvědčil.

Abychom nemuseli improvizovat, tak jsme v konferenční místnosti hotelu Duo vše začali chystat a testovat již v pátek večer. Zkoušeli jsme trochu novinky v kamerovém systému, ale nakonec jsme se stejně vrátili vesměs k osvědčené klasice. K improvizaci nás hlavně přinutil místní konferenční systém, který do TV a projektorů nepřenášel zvuk. Nakonec jsme s Alexem Machem vymysleli náhradní řešení a vše bylo pro sobotní start připravené.

V sobotu po 9. hodině jsme si střihli poslední otestování a nastavení kamer. V 9.30 se objevil kvalifikovaný a prověřený figurant, mistr Martin Zámečník a velmistr Hwang Ho-yong. No a úderem 10. hodiny Marek Lazor spustil stream na YouTube kanále svazu a Alex Mach zase celou Zoom mašinérii s více než 60 připojeními (90 účastníků celkem). V dopoledním bloku velmistr Hwang zopakoval základní teorii pro cvičení a trénink technik a sestav. Následně se začali procházet jednotlivé sestavy. Na mě a Martinovi Zámečníkovi bylo překládat velmistrovi do angličtiny, což už jsme několikrát dělali. Jediné co mě dokáže více zaskočit, když Velmistr přijde do angličtiny s českými slovy. To se musím zamyslet do kterého jazyka vlastně překládám :-)

Na odpolední blok řady demonstrátorů posílil další Sonkalák Martin Svitek a během tříhodinového bloku se došlo až k sestavě Po-Eun. Průběžně se odpovídalo na dotazy účastníků a každý tak dostal maximum informací k sestavám a technikám taekwonda ITF.

Nedělní dopolední blok byl hodně nahuštěný a možná až moc. Sice se stihly projít i zbývající sestavy do Tong-Il, ale raději bych něco nechal na příště a věnoval se sestavám a technikám podrobněji. Dopoledním prezentátorem byl vedle Pavla Zavadila také Petr Smejkal (vedoucí školy Toi-Gae Praha).

Úplný závěr semináře obstaralo dopředu přichystané a pečlivě utajené překvapení pro mistra Martina Zámečníka - dva velké dorty k jeho 44. narozeninám, které právě v neděli slavil. Rozhodně příjemná tečka na konci velmi dobrého semináře. Osobně se velmi těším na další akce, které společně s velmistrem Hwangem chystáme (20.-21. března instruktorský seminář a 10.-11. dubna speciální technický seminář).

Mrkněte na fotky a určitě se příště přidejte. Byť je samozřejmě větší zábava cvičit společně v hale, tak tohle jsem si užil a opět jsem svoje znalosti taekwonda posunul o kousek dál.
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14