TAEKWON-DO
Home / 2021 / Sekce přidáš se? / Když to nejde offline, tak to musí být online
5.4.2021 / Online svazový technický seminář s velmistrem Hwang Ho-yongem

Když to nejde offline, tak to musí být online


Za posledních 13 měsíců jsme si museli zvyknout na spoustu omezení - roušky, respirátory, omezení pohybu, škola přes internet, pracovní setkání přes internet a tréninky rovněž. Jednou z modifikovaných forem vzdělávání jsou i svazové online tréninky, které od podzimu doznaly značných změn. Především díky návrhům mistra Martina Zámečníka a mne se podařilo rozšířit tuto formu o technicky orientované semináře. A to ať se samotným velmistrem Hwang Ho-yongem nebo některým z českých mistrů taekwonda.

V plánu nedělních online tréninků a seminářů tentokrát vyšla "řada" na Velmistra a já sem měl tu čest mu opět asistovat. Našimi předcvičujícími asistenty tentokrát byli Tereza Simandlová a Ondřej Faltin.

Velmistr v úvodní části rekapituloval důležité teoretické prvky - kompozice taekwon-do, teorie síly, horizontální a vertikální členění těla a s ním spojené směry technik. Dále se věnoval vybraným technikám a jejich správnému provedení, opět s ohledem na teorii síly, kterou je nezbytné zakomponovat do provádění každé jednotlivé techniky.

V druhé části semináře se velmistr Hwang věnoval především kopům a rovněž důležitým principům při jejich cvičení.

Přestože se Velmistr do 90 minutového semináře vrhnul jako velká voda, tak čas letěl neúprosně a nám to přišlo jako pár minut. Nicméně nejen já, ale i Terka s Ondrou jsme si to náramně užili a již teď se můžeme těšit na další akci, kterou je 2. online mezinárodní technický seminář. Ten se koná o víkendu 10. a 11. dubna a bude to skvělá oslava 66. výročí založení Taekwon-Do.

Jen na okraj - s Alexem Machem jsme trhli náš dosavadní rekord přípravy studia na natáčení. Jelikož jsme celé odpoledne věnovali natáčení čtyř dalších podcastů a ten poslední končil v 17:30, tak to byla skutečná adrenalinová jízda. Taekwondisté musí být rychlí nejen při cvičení, ale také mimo něj :-D
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14