TAEKWON-DO
Home / 2002 / Sekce informujeme / Jubilejní X. oddílové soustředění
27.8.2002 / X. Oddílové soustředění

Jubilejní X. oddílové soustředění



V termínu 23.8.- 1.9.2002 proběhlo v Radvanicích u Trutnova jubilejní X.oddílové soustředění školy Sonkal Praha.Velmi náročného desetidenního programu se zúčastnilo bez mála 60 taekwondistů nejen z Prahy,ale i Kladna a dokonce jeden hostující z Il-Dong Ostrava.
Ubytováni jsme byli ve v

elmi pěkném penziónu v jehož areálu byla jak tělocvična tak hřiště, na němž jsme nafotili většinu našich fotek (viz. fotogalerie). Už při odjezdu tři auta plně naložená vybavením nasvědčovala, že budeme mít vše potřebné k tomu, abysme strávili deset dní vyplněných náročnými, ale velmi zajímavými a různorodými tréninky.



Barbora Sýkorová

Tréninková náplň byla rozdělena na dva čtyřdenní cykly oddělené jedním oddechovým dnem (den příjezdu byl věnován tulům). První dva dny, ještě odpočatí a plní energie jsme se věnovali techničtějším záležitostem jako jsou sestavy (tul) a speciální techniky (t-ki). Druhá část cyklu byla věnována jak drilům do sportovního boje (matsogi) tak i všeobecné rychlostní a vytrvalostní přípravě. Musím podotknout, že po čtyřech dnech mnozí z nás měli problém vyjít schody. Unavenému a rozbolavělému tělu jsme se snažili pomoci masážemi a saunou, jen díky tomu jsme po volném dni nastupovali celkem odpočatí a připraveni k další zátěži. Velkým plusem byl volný přístup do tělocvičny, vybavené tatami, stojany na wirok a t-ki, i mimo trénink. Čehož jsme využili k nácviku wiroku ,t-ki, secvičování seniorských týmových sestav tak i procvičení a uvolnění po těžkém tréninku.



Linda Deutschová

Mnozí i část volného času trávili sportováním ať už to byli ranní běhy, vyjížďky na kolech, plavaní nebo fotbal. Při samotném odpočinku jsme měli možnost odreagovat se při jednom z mnoha promítaných filmů, záznamů závodů a tréninků (hlavně 7 let stará kazeta, kdy jsme mohli vidět současné I.dany dokonce i s bílými pásky byla velmi poučná :) nebo se poučit při přednášce teorie Taekwon-do.



Dominika Bardonová

Celé soustředění, myslím, pro všechny vyznělo skvěle a bylo vidět pro, které jedince Taekwon-do něco znamená, protože ranním běhům a trávení volného času v tělocvičně se nevěnovali jen zkušení závodníci, u kterých je to před nadcházejícím Mistrovstvím republiky pochopitelné, ale i ti nejmenší z celé výpravy. Doufám, že příští rok se opět všichni sejdeme u minimálně stejně tak vydařeného soustředění.



Své postřehy pro Vás zaznamenal Martin Svitek
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14