TAEKWON-DO
Home / 2015 / Sekce přidáš se? / Již podruhé na Norbertově
29.9.2015 / Exhibice Taekwon-Do1 komentář

Již podruhé na Norbertově

Již druhý rok po sobě se nám podařilo uskutečnit náborovou exhibici na Základní škole Norbertov na Praze 6. Uskutečnila se v úterý 29. září v 9:00. Sraz jsme si dali již na 8:00, abychom se stihli řádně připravit, jelikož, stejně jako loni, jsme vymýšleli obsah až tam na místě
VIDEO
FOTO
.

Někteří z nás dorazili z lehký zpožděním z důvodu ranních kolon, které se v Praze často tvoří, ale nakonec jsme se sešli v dostatečném čase, aby nám zbyla doba na rozcvičení a také na vymyšlení náplně.

Oproti loňskému roku byla změna v tom, že jsme exhibici předváděli na dvakrát. První část byla od 9:00 do cca 9:30. Další část druhou půl hodinu. Napřed jsme měli za diváky první až čtvrtou třídu a druhá půlka se skládala z páté až deváté třídy. Díky rozdělení se všichni lépe vešli do tělocvičny.

Započali jsme exhibici Do-San tulem, který se jevil jako nejvhodnější z hlediska složení pásků. Ihned poté následovaly kopy do lap v zástupu. Pokračovali jsme přerážecími technikami, přes sebeobranu, speciální techniky, matsogi až po přerážecí uličku.

Po skončení ukázky dostali všichni žáci prostor, aby si vyzkoušeli určité techniky, jako například základní kopy (apcha busigi), údery (ap jirugi) a třeba i základy sebeobrany. To vše probíhalo ve skupinkách, z nichž vždy jednu z nich měl na starosti jeden z nás.

Všichni zúčastnění žáci byli velmi nadšení, především ti z prvního stupně, kteří si ihned po skončení běželi pro letáčky a hrdě nám oznamovali, že určitě začnou chodit. Jsem na to opravdu zvědavý.

Přestože letošní exhibice byla oproti loňskému roku provedena v menším počtu účinkujících, myslím, že se i tak velmi povedla a sklidila úspěch. Doufám, že vynese i nějaké ovoce v podobě nováčků v našem oddílu.

Exhibice se zúčastnili: Verča Holečková, Herbert Kindl, Jirka a Ondra Faltinovi, Nikol Tomášková a já. Všem bych chtěl velice poděkovat za jejich výkony a hlavně za to, že dorazili a exhibice se díky nim mohla uskutečnit.




Jestli vás naše exhibice motivovala, tak si přijďte zacvičit. Není nic jednoduššího než začít s taekwondem v jakémkoliv věku. Nábor pro děti, mládež a dospělé probíhá celoročně. Informace k náboru zde Učíme bojové umění Taekwon-do v celé jeho šíři – pro sport, sebeobranu, kondici, zdraví i seberozvoj.
Tagy:

Komentáře (1)


Martin Svitek

vloženo 1.10.2015 v 11:03
Díky moc všem! ;o)

TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14