TAEKWON-DO
Home / 2012 / Sekce informujeme / Jeden den s repre
26.4.2012 / Dlouhodobé soustředění reprezentace1 komentář

Jeden den s repre

Po návratu z Nitry jsem si řekl slovy klasika "spánek je pro břídili" a dal jsem si brzký budíček v 6:30, abych nejprve vyrazil pro Tomáše Vodičku na Černý Most. Tomáš měl nástup na soustředění později právě díky účasti na Nitra Cupu.

Cesta probíhal

a velmi svižně, byť pro nás oba ospale. Do Třeboně jsme dorazili se slušným předstihem, takže mi zbylo pár minut i na ranní životabudič v podobě chutné dávky kofeinu :)

Dopolední trénink se odehrával v hale Lázní Aurora a přestože prostory byly trochu stísněnější, tak si s tím trénérský tým poradil. Trénink probíhal s rozdělením do skupin, kdy seniorky především procvičovaly týmové sestavy a junioři s juniorkami se věnovali sestavám v hromadném nácviku. Veteráni se střídavě věnovali svým sestavám a sebeobraně. Velkou skupinu měl pod svým dohledem Velmistr Hwang, byli to reprezentanti, kteří se uchází o nominaci do individuálních kategorii. Ti postupně procvičovali sestavy od Choong-Moo až po Choi-Yong. Velmistr opravoval drobné chyby v technikách a dbal především na správný rytmus jednotlivých pasáží a technik.

Můj původní záměr - pozorovat a fotit vzal za své okamžikem kdy mě "zmerčil" Milan Prokeš. Se slovy "jééé Ondro ty určitě umíš So-San" jsem byl jmenován do role osobního konzultanta. Aby to nevyznělo negativně, tak jsem tuto úlohu velmi rád přijal a věřím, že z toho bude pro Milana na Mistrovství Evropy zlatá medaile!

V závěru dopoledního tréninku se prostřídali týmy juniorů a juniorek v týmových sestavách.

Odpolední byl už ve velké třeboňské hale, kde repezentanté měli k dispozici 3 tatami a vybavenou boxernu. Cíl tohoto tréninkového bloku byl procvičovat sestavy (veteráni) a ve 30-ti minutových blocích střídat nácviky na vyražeče, sportovní boj a pobyt v boxerně, který byl zaměřen na zlepšení kondice. Právě trénink v boxerně byl nejnáročnější, protože k samotnému fyzicky náročnému cvičení se přidal velmi těžký vzduch, který v některých chvílích připomínal saunu či termální prameny :-D Během nácviků trenéři kladli důraz na techniky v otočce a výskoku, a hlavně na plynulé navázání dalšími technikami na prvotní proti techniku. Junioři pod vedením Honzy Mračka využili při tréninku nácviků vesty chránící hrudník a břicho, což jim umožnilo větší kontakt a rychle střídat role ve dvojicích. Velmi se mi líbilo nasazení všech 5 veteránů, kteří především v boxerně předváděli, že rozhodně nepatří do starého železa. Mnozí mladší junioři a juniorky by si z nich měli vzít příklad!

Po odpoledním tréninku jsem rychle nasednul do auta a vydal se na další porci z víkendových 1500km.

Přeji všem členům ať se jim v přípavě nadále vyhýbají zranění a držím již teď palce na květnovém Mistrovství Evropy.
Tagy:

Komentáře (1)


kiki

vloženo 3.5.2012 v 9:13

TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14