TAEKWON-DO
Home / 2015 / Sekce závodíme / Jaké bylo?
20.11.2015 / Mistrovství České republiky žáků, juniorů, seniorů a veteránů

Jaké bylo?

Jaké bylo letošní Mistrovství České republiky? Na jednoduchou otázku může mít moje odpověď desítky variant. V několika slovech? Rekordní, zajímavé, premiérové, jiné, motivující, stresující… A jistě bych během pár minut přišel i na další slova, která by letošní šampionát vystihovala.
Ale pojďme po jednotlivých slovech:
Rekordní – 429 závodníků (přihlášeno dokonce 450) z 29 škol. Taková čísla rozhodně nepamatuji, vždy počet startujících se pohyboval kolem 400. Někdy nad, někdy pod.
Zajímavé – kvantita neznamená kvalitu, ale v mnoha zápase se bylo na co dívat a Mistrovství 2015 mělo rozhodně co nabídnout a to ve všech čtyřech věkových skupinách.

Premiérové? Jistě! A to hned několikrát – on-line přenos z nymburské sportovní haly na 3 kamerách včetně přehledu jaká kategorie na daném zápasišti právě probíhá a jaká se připravuje. Další premiérou bylo, že jsme v jeden soutěžní den zvládli dvě kompletní skupiny – v sobotu žáky a seniory, v neděli pak veterány a juniory.

Jiné – každý rok je šampionát něčím jiný, něčím nový. Objeví se nové naděje, nové hvězdičky, nové hvězdy a nebo jen někdo svým výkonem příjemně překvapí.
Motivující – rozhodně pro všechny účastníky byly předvedené výkony motivující do dalšího tréninku. I ti, kteří vyhráli najdou na svém výkonu nějaké to procento, které se dá zlepšit. A to je motivující faktor taekwondistické vytrvalosti pro další trénink.

Stresující – závěr závodů byl stresující, protože nám za dveřmi podupávaly basketbalistky Nymburka a Ostravy, ale nakonec se vše stihlo. Pro mne jako hlavního organizátora to byl nejen stres při soutěži, ale i před ní, protože vás ten tichý hlásek, kdesi vzadu v hlavě, pořád koriguje abyste na nic nezapomněli. A jak se zdá tak se na nic nezapomnělo.

V závěru obou soutěžních dnů byli předány poháry Mistrům České republiky pro rok 2015:

junior A - Václav Veselý (Velešín ITF)
junior B - Tomás Zukal (Brno)
juniorka A - Tereza Štekerová (Sonkal)
juniorka B - Adéla Bicanová (Tong-Il)
senior A - Jan Pospíšil (Tong-Il)
senior B - Dominik Rybníček (Brno)
seniorka A - Linda Deutschová (Brno)
seniorka B - Ivana Březinová (Panter)
veterán - Vladimír Samussev (GBHS)
veteránka - Petra Štěpová (GBHS)
žák - Jakub Tvardek (Karviná)
žákyně - Jolana Trubirohová (TKD Frýdek-Místek)

Tři nejúspěšnější školy jsou:
1. GBHS
2. Taekwon-Do Club Brno
3. Taekwon-Do ITF Sonkal Praha

Říká se „Čest poraženým, sláva vítězům.“ To se patří říci i o letošním šampionátu, ale neviděl jsem po dva dny poražené a vítěze, ale ty co byli aktuálně lepší a ty co jim díky své píli budou příště mocně dýchat na záda!

Vrchol soutěžní sezóny je za námi a my se pomalu můžeme připravovat na tu další, která bude ozdobena 30 lety taekwonda, krásného bojového umění, v České republice. V prosinci nás ještě čeká Taekwon-Do den na, který všechny taekwondisty srdečně zvu!

Můžete si projít záznamy z online přenosu zde
Tip: Chcete-li se podělit o Váš zápas s přáteli, stačí použít tento postup:

1) Najděte začátek Vašeho zápasu na videu a pozastavte jej.
2) Přejděte na YouTube stistknutím jeho loga v pravém dolním rohu videa.
3) Stiskněte volbu sdílet uvedenou pod videem.
4) Zaškrtněte volbu "Začátek:".
5) Sdílejte vytvořený link. Video se spustí od Vámi zvoleného okamžiku.

O MČR se bude vysílat i pořad na kanálu SPORT 5:
premiéra: 23.11. 18:20

4x repríza: 23.11. 22:20, 24.11. 8:45, 25.11. 16:20, 26.11. 23:20


Závodů se náš oddíl účastní pravidelně a to nejen v České republice. Učíme nejen sport, ale bojové umění v celé jeho šíři. Cílem je zdravý životní styl, zlepšování kondice, techniky a sebeobrana. Nábor pro děti, mládež a dospělé probíhá po celý rok v našich tělocvičnách na Černém Mostě, Petřinách a v Horních Počernicích. Informace k náboru zde
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14