TAEKWON-DO
Home / 2018 / Sekce závodíme / Jak viděly Sonkal Open sestry Žilinské?
19.8.2018 / Sonkal Open ( propozice )

Jak viděly Sonkal Open sestry Žilinské?

V sobotu 27. května se jako každoročně v Praze na Petřinách konal Sonkal Open a aby byla hala včas připravená, sešli se někteří Sonkaláci už v pátek večer. V 8 hodin ráno probíhala registrace všech oddílů a vážení pro závodníky v matsogi. Systém soutěže byl každý s každým a nově nám přibylo rozdělení žáků i juniorů na mladší a starší.
Na letošní Sonkal Open k nám mimo jiné přijela nejen Česká výprava, ale i Ruská, kterou jsme pozvali na naše závody stejně tak, jako oni pozvali naše žáky a juniory k nim do Ruska, které Sonkaláci navštívili v prosinci minulého roku.

Soutěž začala kolem 10 hodin těmi nejmenšími, kteří závodili v tulech. Mladších a starších žáků bylo opravdu hodně, ale díky velkému počtu rozhodčích se časově vše zvládalo, jak bylo v plánu. Starší žáci po tulech odstartovali soutěž v matsogi. V odpoledních hodinách se závodilo v dalších kategoriích. Nejdříve nastoupily barevné pásky a soutěž zakončovaly nejvyšší stupně.

Soutěž byla zakončena vyhlášením nejúspěšnějších jednotlivců. Celkově se Sonkal umístil na prvním místě s 13 zlatými, 8 stříbrnými a 7 bronzovými medailemi. Pro Sonkal získali 3 poháry nejúspěšnější Sonkaláci, kteří jsou starší žák Ondřej Faltin, mladší junior Jan Veškrna a starší junior Herbert Kindl.

Atmosféra soutěže byla celý den velmi příjemná a přátelsky naladěná, všichni si fandili a podporovali se navzájem. Celkově si myslíme, že si Sonkal Open všichni moc užili, jak starší, tak mladší, taky díky systému každý s každým, kdy závodníci měli možnost nastoupit víckrát, i když se jim v prvním kole nezadařilo.

Zakončením tohoto článku bychom s Terkou chtěly poblahopřát všem, kdo si odnesl letošní krásné medaile a klukům velká gratulace k pohárům. Těm co neuspěli, přejeme hodně štěstí a věříme, že se vám příště povede si taky nějakou tu medaili odnést.

Veronika a Tereza Žilinské
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14