TAEKWON-DO
Home / 2013 / Sekce závodíme / Jak jsme neulovili kapra
2.12.2013 / Třeboň Open - žáci, junioři a senioři (tul, matsogi, t-ki a wirok) propozice a přihláška

Jak jsme neulovili kapra

Poslední listopadový pátek jsme se vydali již pátý rok za sebou do Třeboně na zakončení soutěžní sezóny. Cesta z Prahy uběhla velmi svižně i díky nově otevřenému úseku dálnice mezi Táborem a Veselím nad Lužnicí. Většina taekwondistů mířících na jih Čech zná velmi dobře obvyklé kolony poskakujících automobilů v Plané a Soběslavi.
Odbočujeme z E55 směrem na Třeboň a už si brousíme pruty, ale míjíme jeden vypuštěný a řádně vylovený rybník za druhým, až je před námi Třeboň a její sportovní hala. Vzdáváme naděje na rybolov a místo toho se zaměřujeme na lov medailí při sobotním Třeboň Openu, který již pátým rokem rokem pořádají školy Won-Hyo, Sonkal a Tong-Il pro žáky, juniory a seniory.

Páteční dvouhodinová registrace spojená s vážením plyne velmi svižně a do soutěže je zaregistrováno více než 150 soutěžích z 15 oddílů České republiky, Slovenska a Slovinska. Po večeři následuje nezbytná porada koučů a příprava haly na soutěžní maratón.

Úderem osmé hodiny ranní se do haly začínají trousit první soutěžící – nastává den „rybolovu“. Krátce po půl deváté se rychle šikují jednotlivé oddíly za soutěžní ploše a následuje přivítání účastníků pátého ročníku Třeboň Open. Na čtyřech tatami se na plné obrátky rozbíhají klání v sestavách. Letošní novinkou byla kategorie mladších žáků ve věku do 9 let, které organizátoři rozdělili do skupin nejen podle pásku, ale ještě podrobněji dle věku. Všichni „piko“ taekwondisté předvádějí rozhodčím a ostatním taekwondistům co vše se již stihli naučit a odměnou jsou pro ně cenné kovy.

Po sestavách následuje sportovní boj a speciální techniky, stejně tak i silové přerážení. Přes velkou porci zápasů v sestavách soutěž běží tryskovým tempem a průběžně jsou předávány medaile těm nejlepším v každé kategorii. Především sportovní boj je okořeněn setkáním různorodých stylů z Čech, Slovenska a Slovinska. Po patnácté hodině končí i poslední kategorie matsogi a dobíhají již jen speciální techniky a silové přerážení.
Ředitel soutěže Zbyněk Mácha a generální sekretář Třeboň Openu Zdeněk Chaloupka předali poslední medaile před šestnáctou hodinou a z rukou hlavního rozhodčího Rostislava Kaňky putovali poháry nejúspěšnějším jednotlivcům, kterými se stali:
• Žák - Herbert Kindl, Sonkal (1-1-0)
• Žákyně – Michaela Bártů, Sonkal (2-1-0)
• Junior - Filip Muller, GBHS (2-0-1)
• Juniorka – Ivana Schacherlová, Tong-Il (2-0-0)
• Senior – Jiří Huml, Sonkal (2-0-0)
• Seniorka - Hana Šiveňová, Tong-Il (2-0-1)

Poháry pro tři nejúspěšnější školy tohoto ročníku putovali do rukou pořádajících škol:
1. Sonkal (17-14-14)
2. Tong-Il (10-4-18)
3. Won-Hyo (6-13-6)

Všem soutěžícím, koučům a rozhodčím děkujeme za účast a budeme se těšit na viděnou na konci příštího roku v Třeboni.
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14