TAEKWON-DO
Home / 2022 / Sekce informujeme / Instruktoři z celého světa
7.5.2022 / Mezinárodní instruktorský online kurz s velmistrem Hwang Ho-yongem

Instruktoři z celého světa


Český svaz Taekwon-Do ve spolupráci s Alexandrem Machem a mistrem Ondřejem Vrábelem připravil a zajistil na přelomu dubna a května další mezinárodní taekwondo akci - instruktorský kurz s Velmistrem Hwang Ho-yongem.

Kurz byl tradičně rozdělen do tři tříhodinových bloků z čehož první dva byly čistě teoretické, třetí naopak praktický, resp. věnovaný vysvětlením a praxi. Obsahem kurzu je teorie a informace pro mezinárodní instruktory. V online formě se všichni účastníci mohou seznámit s důležitými informacemi, které by měl znát a používat každý mezinárodní instruktor taekwonda. Velmistr Hwang nejen sám přednášel, ale také spolupracoval s dalšími velmistry, kteří se rovněž kurzu účastnili. Překlad a další asistenci zajišťovali mistři Martin Zámečník a Ondřej Vrábel.

Nedělní dopolední blok byl o praxi a předcvičujícími byla Tereza Simandlová a Ondřej Faltin, kteří se zhostili demonstrování základních technik, sestav, kopů a především celého systému boje.

Úplný závěr kurzu byl ve čtvrtém bloku věnován zkouškám, které vedli k získání titulu mezinárodní instruktor taekwondo!

Celého kurzu se zúčastnilo přes 80 účastníků, 6 velmistrů a mnoho mistrů! Velmistr Hwang na závěr přislíbil, že i další instruktorské kurzy proběhnou v online formě, která všem instruktorům taekwonda zvyšuje dostupnost vzdělávání :-)
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14