TAEKWON-DO
Home / 2021 / Sekce informujeme / Instruktoři ve virtuálním světě
27.3.2021 / Mezinárodní instruktorský online kurz

Instruktoři ve virtuálním světě


Únor nám přinesl první mezinárodní technický seminář v online světě. Po takto úspěšné akci následoval i mezinárodní instruktorský kurz. Platformou byl opět osvědčený Zoom, ale jedna změna zde byla - počet účastníků. Osobně sem předpokládal kolem 50 až 60 zájemců, ale finální počet čítal 140 účastníků. Už jen počet byl zárukou úspěšnosti celé akce.

Celé dvoudenní školení vedl velmistr Hwang Ho-yong (IX. dan) a po celou dobu jsem asistoval společně s mistrem Martinem Zámečníkem. Pro mne to byla v této roli první akce tohoto typu, ale nakonec to šlo lépe než jsem očekával.

Jak byl kurz koncipován? V sobotu byly na programu dva teoretické bloky po 2,5 hodinách a v neděli pak 3 hodiny dlouhý praktický blok.

Považuji za vhodné se vrátit lehce v čase, protože přípravy na tuto akci byly dlouhodobější a jedna z nejpodstatnějších věcí byly ATG covid testy. Ty jsme absolvovali všichni úspěšně, až na velmi důležitou osobu - Alexe Macha, který již cca půl roku zajišťuje veškeré národní a mezinárodní online přenosy, které pořádá Český svaz v Praze. Na jednu stranu bohužel se u Alexe ukázala nižší spolehlivost ATG testů a na druhou stranu bohudík. Následný PCR test naštěstí prokázal negativitu a tak jsme mohli dát k ledu nouzové plány jak celý přenos zajistit. No byly to nicméně horké chvilky.
Aby to byl pořádný taekwondo víkend, tak jsme si s Alexem dali budíček na 6. hodinu a s úderem 7. hodiny jsme již "strašili" ve vysílací místnosti na Opatově. Je dobré, že máme ve spoustě věcí rutinu a tak to šlo hladce od ruky a kolem 8.30 jsme si dali ověřovací Zoom vysílání, abychom vše zkontrolovali. Test proběhl dobře a úderem 9. hodiny mohlo začít to hlavní, tedy vlastní kurz.

Sobotní část proběhla velmi dobře s jedním menším technickým problémem na naší straně. My však neměli dost a tak jsme se vrhli na natočení prvního dílu zcela nového projektu - podcast České Taekwon-Do! Hostem našeho studia byl mistr Martin Zámečník a vy se můžete těšit na brzkou premiéru velmi zajímavého povídání o bojových umění. Rádi bychom tento nový projekt Českého svazu Taekwon-Do ITF rozběhli k 66. výročí založení taekwonda. Další dily budeme natáčet již tuto neděli a nebude to jen o historii bojových umění a taekwonda, ale zařadíme i zajímavé rozhovory s českými taekwondisty a taekwondistkami!!

Pojďme na neděli. Naše studio se proměnilo do standardního seminářového módu, protože byl na řadě praktický blok. Pozvali jsme si dva demonstrátory - Ondru Faltina a Huberta Skálu. Kluci předcvičovali na takové akci poprvé, ale zhostili se svého úkolu velmi dobře a za to jim patří velké poděkování.

I nedělní dopolední blok uběhl velmi svižně. A nejen v něm byl prostor na dotazy a upřesnění ze strany účastníků, kteří byli i přes velké časové rozdíly opravdu z celého světa. Vždyť směrem na východ to byla Austrálie, Korea, Malajsie a směrem na západ zase Argentina, Čile, Grenada, Jamajka, Kanada a USA. S výjimkou Mistrovství světa se taková pestrá společnost asi nikdy nesešla.

Velkým finále byly zkoušky na mezinárodní instruktory v závěrečném odpoledním bloku. Tato část byla hodně náročná, protože zkoušených bylo více než 40. Ale podařilo se a všichni uspěli.

Na mě a Alexovi byl závěrečný úklid a přesun domů. Pro mne hodně bleskový, protože se rozbíhalo rozhodování Czech E-Openu. Ale o tom až jindy :-)

Za sebe děkuji všem účastníkům z české strany za spolupráci a velmistru Hwangovi za slova pochvaly. Čas i v covid lockdownu běží velmi rychle pokud máte co na práci. A že ji mám hodně :-D Budu se těšit již v neděli 28. března na online seminář s velmistrem Hwangem, opět jako asistent. A také o víkendu 10. a 11. dubna na již 2. online mezinárodním technickém semináři!

P.S.: cvičte taekwon-do, omezení brzy skonči a my do tréninků skočíme rovnýma nohama a nebude čas ptát se zda se někdo flákal a nebo na sobě pracoval. Určitě budete chtít na zkoušky a bez patřičného výkonu to opravu nepůjde!!!
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14