TAEKWON-DO
Home / 2022 / Sekce informujeme / Informace k letnímu soustředění 2022
10.8.2022 / Letní oddílové soustředění ( informace )

Informace k letnímu soustředění 2022


Od letošního soustředění nás dělí něco málo přes týden a proto vám přinášíme a připomínáme ty nejdůležitější informace.

V následujících odstavcích najdete vše podstatné, ale pro jistotu na úvod zrekapitulujeme to nejdůležitější, co musí splnit každý účastník soustředění (včetně trenérů):
- předložit prohlášení o bezinfekčnosti (maximální stáří 24 hodin) - za mladší 18 let podepsané zákonným zástupcem (formulář ZDE) a všichni starší 18 let (formulář ZDE)
- předložit zdravotní způsobilost - týká se dětí do 14 let (včetně). Například na tomto vzorovém formuláři. Potvrzení nesmí být starší než 24 měsíců.



Teď se již můžeme vrhnout na obvyklé informace...



Základní info:
- držitelé bílých až zelených pásků budou mít své tréninky oddělené od vyšších stupňů (dopoledne po jednotlivých stupních a odpoledne společně).
- odpolední tréninky nižších pásků budou probíhat hlavně venku - přizpůsobte tomu své oblečení (běžné sportovní oblečení, obuv, čepice/šátek a lahev s pitím)
- tréninky nižších pásků budou prokládány soutěžemi družstev
- strava je ve standardním rozvrhu 3x denně a pro hladovce vždy něco k svačině či druhé večeři. Po příjezdu začínáme obědem.
- pitný režim je při sportovních výkonech velmi důležitý, proto mějte uzavíratelnou láhev na trénink a menší zásobu minerálek nebo iontových nápojů. Pití je možné si zakoupit v nedalekém obchodě. Na ubytovně je k dispozici pitná voda z veřejné vodovodní sítě
- pro venkovní tréninky je vhodná kšiltovka, šátek, klobouček nebo něco jiného co chrání hlavu před sluncem!

Oblečení, obuv atd.
- pro každé soustředění, a pro letní ještě více, platí – čím víc doboků tím lépe. Stále si můžete na tréninku doboky zakoupit.
- Držitelé 8. kupů a vyšších mohou trénovat pouze v kompletním doboku. Výjimku mají pouze pro volitelné večerní tréninky a všechny venkovní tréninky. 10. a 9. kupy mohou kombinovat dobok, případně bílé tričko a tepláky.V nabídce máme bílá, modrá a růžová trička, která se velmi hodí pro tréninkové použití. Zakoupit je možné na trénincích spolu s dalším vybavením.
- doporučujeme mít s sebou 1-2 ručníky, resp. osušky.
- tepláková či šusťáková souprava se bude hodit. Mikina a trička s dlouhým rukávem by ve vaší výbavě neměly chybět. Budovy, ve kterých jsme ubytováni, patří mezi chladnější a pokud venku nepanují tropické teploty, tak je uvnitř spíše chladněji!
- obuv - tenisky (stačí s tenkou podrážkou) na cvičení v tělocvičně, sportovní obuv na ven - bude se občas běhat a sandály jsou na to nevhodné! Do ubytovací části přezůvky.

Jaké vybavení mít na trénink?
- všichni na trénink dobok a trička, jak je napsáno výše
- pokud máte tak vlastní lapu
- žluté až zelené pásky chrániče rukou a zubů
- zelenomodré a vyšší pásky kompletní chrániče – ruce, nohy, zuby a kluci suspenzor. Pokud máte helmu, tak si ji samozřejmě vezměte.

Co vás čeká?
- tréninky 2x denně s rozdělením do skupin. Večerní tréninky jsou volitelné, individuální trénink nebo příprava na zkoušky. Kdo chce něco opravit, naučit se, apod. tak má příležitost...
- úterní večerní opékání buřtů
- středa bude věnována aktivnímu volnu. Dopoledne zpestříme pěším výletem po okolí, kde bychom chtěli pořídit každému účastníkovi pěknou exhibiční fotografii. Odpoledne nás čekají turnaje v basketbalu a Tekkenu!
- druhý sobotní večer věnujeme přezkoušení na vyšší technické stupně
- před odjezdem ze soustředění budou tradičně zkoušky na vyšší technické stupně

Odjezd:
- všichni účastníci 14 let a starší přijdou pomoci s naložením materiálu v sobotu 20. srpna v 10:30 do tělocvičny ZŠ Vybíralova. Vzhledem k probíhající rekonstrukci školní jídelny je možný přístup k tělocvičnám pouze kolem školního hřiště.
- odjezd je v sobotu 20. srpna v 11:00 (přijeďte s dostatečnou časovou rezervou, uvedený čas je odjezd, ne sraz), ale pozor místo je tentokrát o několik set metrů posunuto v Bryksově ulici ZDE. Je zde nově vybudovaná točna, která se zatím nepoužívá a je zde i více místa na parkování.

Návrat
- Návrat v neděli 28. srpna je opět k Plechárně a příjezd předpokládáme mezi 17. a 18. hodinou

Pokud plánujete pořídit na soustředění nějaké vybavení (doboky, chrániče nebo trička), realizujte to prosím během tréninků na Černém Mostě (úterý a čtvrtek 18-20h). V den odjezdu nebude možné vybavení zakoupit z časových důvodů!!!
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14