TAEKWON-DO
Home / 2021 / Sekce informujeme / Informace k letnímu soustředění 2021
16.8.2021 / Letní oddílové soustředění

Informace k letnímu soustředění 2021


Letošní letní soustředění nás čeká za několik týdnu a my pro vás máme některá upřesnění a důležité informace.
V následujících odstavcích najdete vše podstatné, ale pro jistotu na úvod zrekapitulujeme to nejdůležitější, co musí splnit každý účastník soustředění (včetně trenérů):
- předložit prohlášení o bezinfekčnosti (maximální stáří 24 hodin)
- předložit zdravotní způsobilost - týká se dětí do 14 let (včetně) a pouze těch, kteří se neúčastnili loňského letního soustředění
- předložit potvrzení o ATG/PCR testu, prodělaném onemocnění nebo platném očkování



Pokud se budete muset testovat, resp. vaše dítě, tak uvítáme, když to bude formou PCR testu. Platná nařízení nám přikazují přetestovat všechny účastníky po 7 dnech akce pokud předložili ATG test. Sadu ATG testů budeme mít s sebou, ale jde o zjednodušení celé organizace!



Co musím splnit, abych mohl na soustředění jet:
- pokud vám je 14 let a méně, potřebujeme předložit potvrzení o zdravotní způsobilosti, které není starší 24 měsíců. Postačí předložit kopii nebo jej poslat naskenované e-mailem - ondrej.vrabel@taekwondo.cz. A stačí i stejné, které jste předložili pro letní tábor či jinou dětskou rekreaci. Formulář je ZDE
- všichni účastníci v den odjezdu na soustředění předloží ORIGINÁL prohlášení o bezinfekčnosti. Za účastníky, kterým je 17 let a méně podepíše zákonný zástupce. 18 let a starší vyplňuje každý sám.
- všichni účastníci musí předložit jedno z následujících:
A) ATG test z veřejného testovacího místa, který není starší 72 hodin před nástupem na soustředění
B) PCR test z veřejného testovacího místa, který není starší 7 dnů před nástupem na soustředění
C) předložit lékařskou zprávu o prodělaném Covid 19 onemocnění, kdy od pozitivního PCR testu neuplynulo více než 180 dnů do nástupu na soustředění
D) předložit potvrzení o ukončeném očkování proti Covid 19, kdy od konečné dávky uplynulo minimálně 14 dnů do nástupu na soustředění. Potvrzení formou certifikátu (tištěná nebo PDF forma). PDF si stáhnete z ocko.uzis.cz

- pokud účastník má nějaké alergie, prosím zapište je do níže uvedeného dotazníku
- abychom mohli s výše požadovanými údaji řádně pracovat, prosíme o jejich vyplnění nejdéle 24 hodin před odjezdem v následujícím formuláři



Nejdůležitější info - nejste-li zdravotně v pořádku, tak svůj příjezd odložte nebo svoji účast úplně zrušte!



Teď se již můžeme vrhnout na obvyklé informace...



Základní info:
- po celou dobu soustředění jsou zakázány návštěvy!
- držitelé bílých až zelených pásků budou mít své tréninky oddělené od vyšších stupňů (dopoledne po jednotlivých stupních a odpoledne společně). V rámci skupiny 5. kupu (zelenomodrých pásků) a vyšších budou některé tréninky rozděleny tak, abychom se mohli zaměřovat na rozvoj 5. a 4. kupů a také vyšších pásků.
- odpolední tréninky nižších pásků budou probíhat hlavně venku - přizpůsobte tomu své oblečení (běžné sportovní oblečení a obuv)
- tréninky nižších pásků budou prokládány soutěžemi družstev
- strava je ve standardním rozvrhu 3x denně a pro hladovce vždy něco k svačině či druhé večeři
- pitný režim je při sportovních výkonech velmi důležitý, proto mějte uzavíratelnou láhev na trénink a menší zásobu minerálek nebo iontových nápojů. Pití je možné si zakoupit v nedalekém obchodě. Na ubytovně je k dispozici pitná voda z veřejné vodovodní sítě
- pro venkovní tréninky je vhodná kšiltovka, šátek, klobouček nebo něco jiného co chrání hlavu před sluncem!

Oblečení, obuv atd.
- pro každé soustředění, a pro letní ještě více, platí – čím víc doboků tím lépe. Stále si můžete na tréninku doboky zakoupit.
- vrchní část doboku je možné nahradit čistě bílým tričkem (nebo jakýmkoliv s taekwondo tématikou). Dodržování tohoto pravidla je striktně vyžadováno, protože nechceme na fotografiích vypadat jako pestrobarevný reklamní cirkus! V nabídce máme bílá, modrá a růžová trička, která se velmi hodí pro tréninkové použití. Zakoupit je možné na trénincích spolu s dalším vybavením.
- doporučujeme mít s sebou 1-2 ručníky, resp. osušky.
- tepláková či šusťáková souprava se bude hodit. Mikina a trička s dlouhým rukávem by ve vaší výbavě neměly chybět. Budovy, ve kterých jsme ubytováni, patří mezi chladnější a pokud venku nepanují tropické teploty, tak je uvnitř spíše chladněji!
- obuv - tenisky (stačí s tenkou podrážkou) na cvičení v tělocvičně, sportovní obuv na ven - bude se občas běhat a sandály jsou na to nevhodné! Do ubytovací části přezůvky.
- roušky a respirátory (jsou vyžadovány například v obchodě a dalších vnitřních prostorách mimo areál)


Jaké vybavení mít na trénink?
- všichni na trénink dobok a trička, jak je napsáno výše
- pokud máte tak vlastní lapu
- žluté a žlutozelené pásky chrániče rukou a zubů
- zelené a vyšší pásky kompletní chrániče – ruce, nohy, zuby a kluci suspenzor. Pokud máte helmu, tak si ji samozřejmě vezměte.

Co vás čeká?
- tréninky 2x denně s rozdělením do skupin, viz výše. Večerní tréninky budou volitelné, ve formě konzultací. Kdo chce něco opravit, naučit se, apod. tak má příležitost...
- úterní večerní opékání buřtů
- středa bude věnována aktivnímu volnu. Dopoledne zpestříme pěším výletem po okolí, kde bychom chtěli pořídit každému účastníkovi pěknou exhibiční fotografii. Odpoledne nás čekají turnaje v basketbalu a Tekkenu!
- druhý sobotní večer věnujeme přezkoušení na vyšší technické stupně
- závěr soustředění bude patřit zkouškám na vyšší technické stupně

Odjezd:
- sraz je v sobotu 21. srpna v 9:00 u tělocvičny do ZŠ Vybíralova, odjezd busem následně od Plechárny, před zastávkou Bryksova
- v přihlášce na soustředění jste vyplňovali způsob dopravy - do 6. srpna je možné udělat změnu.

Návrat
- Návrat v neděli 29. srpna je opět k Plechárně a příjezd předpokládáme mezi 17. a 18. hodinou

Pokud plánujete pořídit na soustředění nějaké vybavení (doboky, chrániče nebo trička), realizujte to prosím v předstihu. V den odjezdu nebude možné vybavení zakoupit z časových důvodů!!!
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14