TAEKWON-DO
Home / 2021 / Sekce informujeme / I Velmistra taekwonda lze prekvapit
17.5.2021 / 29. svazový online technický seminář s velmistrem Hwang Ho-yongem ( YouTube stream )

I Velmistra taekwonda lze prekvapit


Neděle 9. května patřila poslednímu online semináři Českého svazu Taekwon-Do ITF a ten hned z několika důvodů patřil Velmistru Hwang Ho-yongovi. Kromě nedocenitelných znalostí pro všechny účastníky na opačných koncích YouTube přijímačů bylo druhý lákadlem velmi dobře utajená oslava velmistrových 65. narozenin. Zpětně musím říci, že lstivý plán přesunou termín semináře o týden, a tím jej přiblížit k samotným narozeninám, byl tím správným krokem. Aby to byla pořádná oslava v covidových časech, tak jsme zapojili i vedoucí škol a instruktory přes Zoom a jako třešnička na dortu (ten byl fyzicky taky) bylo pozvání několika velmistrů a mistrů z Velké Británie a Španělska.

Ale pojďme popořadě - nejprve seminář. Opět jsem měl možnost Velmistrovi asistovat a jako demonstrátoři posloužila dvojice sonkaláků Tereza Simandlová a Ondřej Faltin. Velmistr dostál svému předchozímu slibu a tak se procvičovaly žákovské sestavy od Chon-Ji až po Choong-Moo. Jako vždy se dostalo na spoustu velmi důležitých detailů. Velmistr si u sestavy Toi-Gae vzal "time out" na občerstvení a na mě sólově "zbylo" vysvětlení a odprezentování. 90 minut uteklo ještě rychleji než jarní voda a na Opatov se "vkradl" generální sekretář svazu ing. Tomáš Komrska s narozeninovým dortem a celá lest byla přichystána.

Na závěr poděkoval prezident svazu ing. Marek Lazor všem instruktorům, kteří se na podíleli na vedení všech 29 online přenosů a studentům za aktivní účast. Následně přešel do gratulačního módu během kterého jsme společně Velmistrovi předali pamětní mincí Českého lva s certifikátem a poděkování Svazu za vykonanou práci v uplynulých 34 letech. Tomáš Komrska se chopil nože a nastalo porcování narozeninového dortu, který byl výborný.

Jak jsem již v úvodu naznačil, přes Zoom se ke gratulacím připojili mistři a velmistři z Velké Británie a Španělska, což celou událost jen umocnilo :-) Za Sonkal jsem Velmistrovi předal pamětní fotografii a hlavně výtažek z naši bohaté fotogalerie, tedy tu část, která je spojená právě s ním.

I touto formou přeji za Sonkal spoustu dalších let při učení taekwonda v České republice a v celém světě. A velmi se těším na pražské semináře na živo i s těmi, které jsem tušil na druhém konci YouTube streamů (30.5. a 20.6.).
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14