TAEKWON-DO
Home / 2003 / Sekce závodíme / Fotografie, informace a výsledky
1.12.2003 / 2. Oblastní soutěž Praha

Fotografie, informace a výsledky



Dne 29. listopadu se na ZŠ Campanus na Chodově konala 2. Oblastní soutěž Praha , které se zúčastnilo celkem 73 závodníků z 5 škol (Dan-Gun, Hwa-Rang, Silla, Hosin Sool, Sonkal).


V technických sestavách obsadili první příčky v silné převaze závodníci ze Sonkalu. V kategorii žáci 6. až 5. kup zvítězil Lukáš Topol a v žácích

4. kup a vyšší nás nezklamal Jan Konár. Kategorii žákyň 6. kup a vyšší si kompletně rozdělily dívky ze Sonkalu, které obsadily všechny stupně vítězů. Ve finále o 1. místo se však již po několikáté utkala Dominika Bardonová s Ivanou Hřebačkovou, a nakonec po těžkém rozhodování zvítězila Dominika. V kategorii juniorů 4. až 3. kup získal 1. místo Milan Fulmek a v kategorii 2. kup a vyšší Zavadil Pavel. V kategorii juniorek 8. až 7. kup se o 1. místo utkaly jako vždy Radka Koldinská s Martinou Svitákovou, ale Radka nakonec zvítězila. V kategorii 4. až 3. kup skončily ve finále Lucie Kolmanová a Martina Bardonová a Lucie svým vítězstvím potvrdila roli favoritky. Ve finále juniorek 2. kup a vyšší se setkaly dvě reprezentantky – Aneta Merksbauerová a Barbora Sýkorová a po několika remízách zvítězila Aneta. V seniorské kategorii 1. dan a vyšší obsadili první dva stupně vítězů Pavel Bareš a Hoang Huy. Ve sportovním boji (matsogi) žákyň porazila ve finále Ivana Hřebačková Dominiku Bardonovou – že by odplata? V juniorech B do 63 kg obsadili 2. a 3. místo bratři Legnerové a v juniorech A do 63 kg získal po napínavém boji hezké 2. místo Zavadil Pavel. V juniorkách B, kde byla pouze jedna váhová skupina si své 1. místo vybojovala Kolmanová Lucie. Velice zajímavý zápas nám předvedly reprezentantky Barbora Sýkorová a Ilona Hambergerová a po napínavém boji Barbora zvítězila a tím potvrdila svá vítězství z předchozích závodů. Další 1. místo získala Dominika Bardonová ve speciálních technikách (t-ki) a jako druhá skončila Ivana Hřebačková. Pavel Zavadil si v juniorech vyskákal pěkné 3. místo, avšak 1. místo obsadil člen domácího týmu Daniel Seidl. Kategorii juniorek obsadily téměř celou dívky ze Sonkalu (2. místo – Lucie Kolmanová, 3. místa – Barbora Sýkorová a Martina Bardonová), nicméně 1. místo získala Ilona Hambergerová (Hwa-Rang). Jak většina z nás očekávala, 1. místo v seniorech s naprostým přehledem získal Hoang Huy, pro kterého dané výšky nebyly vůbec žádnou překážkou.



V silovém přerážení v kategorii juniorek zvítězila Barbora Sýkorová, která bez problémů přelomila desky ve všech třech technikách a tím získala plný počet bodů, 2. místo obsadila Lucka Kolmanová.



Nejúspěšnějším oddílem soutěže se stal jeden z pořádajících týmů – Taekwon-do ITF Sonkal, který navíc získal hned několik nejúspěšnějších závodníků (juniorka A – Barbora Sýkorová, juniorka B – Lucie Kolmanová, senior A – Hoang Huy, žák – Konár Jan a žákyně – Bardonová Dominika). Dále pak následují školy Hosin Sool, Dan-Gun , Hwa-Rang a Silla.



Informace a kompletní výsledkové listiny najdete zde (RTF formát).



Napsala Lucie Kolmanová.

Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14