TAEKWON-DO
Home / 2004 / Sekce závodíme / Fotografie a informace ze soutěže
13.6.2004 / Mistrovství České republiky juniorů, seniorů a žáků (1. kolo)

Fotografie a informace ze soutěže



12. června se do Třeboně sjelo na 316 závodníků z 23 českých a moravských škol, kteří se utkali ve třech věkových skupinách (žáci, junioři a senioři) v rámci 1. kola Mistrovství České republiky. Narozdíl od Mistrovství Čech před 14 dny čítala naše výprava jen 17 závodníků. Pro některé z našich závodníků byla tato soutěž díky nedávno absolvovaným zkouškám i křestem v nových, vyšších kategoriích.

V

disciplíně tul se přechod mezi vyšší stupně projevil nejvíce a náš oddíl tak po delší době nezískal v tulech žádnou zlatou medaili. Přijemným překvapením byl výkon Milana Fulmeka mezi juniory 2.-1. kup - 2. místo je pro další soutěže příslibem opětovných medailových umístění. Druhou příčku mezi seniory I. dan a vyšší získal stejně jako na Mistrovství Čech Hoang Huy, když ve finále podlehl Lukáši Vaňkovi z českobudějovického Tong-Ilu. Dobrý výkon rovněž předvedla Dominika Bardonová při svém prvním startu mezi juniorkami 2.-1. kup a zaslouženě obsadila 3. místo.



První zlatou medaily pro náš oddíl získala až Iva Hřebačková ve sportovním boji žákyň do 43kg, když ve finále již po několikáté po sobě porazila Janu Brabcovou z Mostu. Druhou příčku získaly Lucka Kolmanová (juniorky A nad 60kg) a Martina Bardonová (juniorky B -53kg). Vítěznou řadu tentokrát přerušil Petr Legner (junioři B +70kg), který tentokrát našel přemožitele až ve finále. Další zlatou medaily ze sportovního boje přidala Barbora Sýkorová, když nejprve porazila Ilonu Hambergerovou a poté ve finále Pavlu Jelečkovou (obě rovněž členky juniorské reprezentace).
Zajímavý náboj měla váhová kategorie seniorů -71kg. V semi-finále se opět střetl náš Hoang Huy s Honzou Klaškou (Třeboň). Stejný souboj se uskutečnil na Mistrovství Čech před 14 dny a Hoang byl úspěšnější. Tentokrát všák vítěžně ze souboje odešel Honza Klaška. Dlužno podotknout, že Hoang běžně závodí ve váhové kategorii -54kg a při jeho běžné váze cca 56kg je váhový rozdíl více než značný.



Ve speciálních technikách zopakovala Klára Kolaříková svůj úspěch z Mistrovství Čech a opět tak vyhárala t-ki žákyň. Ve stejné kategorii přidala Iva Hřebačková 3. místo. Mzi juniorkami technické skupiny A jsme měli opět dvě želízka v ohni - Baru Sýkorovou (aktuální juniorská mistryně světa a Evropy) a Lucku Kolmanovou. Bohužel ani jedna nedokázala svůj start proměnit ve zlato, přesto naše děvčata neodjela s prázdnou - Lucce patří 3. a Báře 2. místo. Bára pak ještě přidala druhou příčku v disciplíně wirok.



V celkovém hodnocení oddílů jsme obsadili 10. příčku se ziskem 3 zlatých, 7 střibrných a 7 bronzových medailí. Prvním kolem Mistrovství ČR rovněž skončily svazové soutěže v tomto pololetí. Na konci června začne na plno příprava juniorské reprezentace na nadcházející Mistrovství světa juniorů v Malajsii. Na svazové úrovni budou pokračovat soutěže až v září, to budou na programu oblastní soutěže jednotlivých regionů. První velkou soutěží bude až listopadové Mistrovství České republiky, které se letos koná v Brně.



Kompletní výsledky jsou ZDE.

Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14