TAEKWON-DO
Home / 2007 / Sekce závodíme / Fotografie a informace z Mistrovstvi
25.4.2007 / XV. Mistrovství světa seniorů

Fotografie a informace z Mistrovstvi



Již 15. mistrovství světa seniorské věkové skupiny se konalo v malém slovinském městečku Bled nedaleko hranic s Rakouskem. Stejně jako v loňském roce se i před letošním světovým šampionátem konal v dějišti mezinárodní seminář rozhodčích. Z tohoto důvodu odjeli již v sobotu 21. dubna tři čeští mezinárodní rozhodčí – Ondřej Vrábel (IV. Dan), Pavel Bareš (III. Dan) a Lukáš Martiník (III. Dan).

Seminář měl v letošním roce nový model – nejprve 1 den praktického semináře zaměřeného na sjednocení techniky a následně 2 denní blok zaměřený na aktuální pravidla

. První část vedl vedoucí technické komise ITF mistr Ri Yong Sok (VIII. Dan) s asistenty Kim Ung Chol (VIII. Dan) a naším mistrem Hwang Ho Yongem (VIII. Dan). Druhá část byla pod vedením vedoucího oddělení rozhodčích ITF velmistra Leong Wei Menga (IX. Dan).



Po třídenním semináři následoval pro rozhodčí volný den, aby mohli načerpat síly na 4 dny plné soutěžních klání. Naši rozhodčí se rozhodli podniknout výlet do několik kilometrů vzdálené soutěsky Vintgard. Mezi povinné vybavení patřili samozřejmě doboky a foto batoh. Výsledkem jsou skvělé fotografie z této nádherné scenérie.



Čtyři soutěžní dny si můžete přiblížit v následujících odstavcích….




Den 1:

!!! Češi jsou mistři světa v týmových sestavách mužů !!! V dramatické finálové bitvě porazili tým Koreje. Nejprve utkání skončilo remízou a následně byla vylosována sestava Won-Hyo. Výsledek utkání byl 3-1-1 (ČR, Korea, remíza).



Česká republika po prvním soutěžním dni získala ještě bronzovou medaili z týmových sestav seniorek. Mezi poslední čtyři se probojovali:

  • Jana Hoňková - tul seniorky I. dan

  • Věra Kuhnová - tul seniorky III. dan

  • Radka Heydušková - tul seniorky IV. dan

  • Michal Košátko - tul senioři II. dan


  • Všichni mají již jistou medaili :) Semifinále jsou pro sestavy a sportovní boj na programu až v neděli dopoledne, finále odpoledne.




    Den 2:

    Druhý soutěžní den pokračoval sportovním bojem jednotlivců. Z bojů již vypadli:

  • Duy Le Duc

  • Petr Kutílek

  • Michal Košátko

  • Lada Obereiterová


  • Uvedení jsou bohužel bez medaile.



    Den 3:

    Dnes se našemu týmu seniorů povedl vskutku husarský kousek, když v utkání o postup do semifinále porazili tým Koreje !!! Vývoj skóre byl 1:1, 2:2, 3:3, 5:3 a 6:4. Bitva to byla vskutku excelentní a celá hala se dostalo opět do pořádného varu :) Korejský tým se po vyhlášení výsledku posledního utkání choval nesportovně, když odmítal akceptovat svoji prohru. Závodníci nastoupili na vyhlášení výsledku až po několika minutách.

    Senioři bohužel své výborné výkony však nepotvrdili v semi-finále, kdy podlehli 6:2 Tádžikistánu.

    Seniorky prošly několika koly až ztroskotaly na týmu Bulharska. Zda z toho bude alespoň nějaká medaile doplníme později.



    Dopoledne končili rovněž boje v individuálních kategoriích, do semifinále, které je na programu v neděli dopoledne se dostali:

  • Aleš Vyzrál - matsogi senioři -71kg (již včera)

  • Jan Mraček - matsogi senioři -78kg

  • Libor Macháň - matsogi senioři +85kg

  • Věra Khunová - matsogi seniorky -57kg


  • Podle informací od našeho týmu má Libor jistou již nejméně stříbrnou medaili, jelikož jeho soupeř do semifinále nemůže nastoupit kvůli zranění, které mu přivodil jeho soupeř v osmi-finále.



    Druhá zlatá pro ČR ! Druhou zlatou pro Českou republiku dnes vybojovala Ilona Hambergerová ve speciálních technikách !!! Íla získala stejně jako závodnice z Nového Zélandu 5x 3 body po základních pokusech a následně se rozhodlo na technice dolmyo yop chagi. V týmech seniorek jsme na kovy nedosáhli.



    V sebeobraně oba naše týmy postoupili do finálové skupiny, ale zde bohužel obsadili nemedailové pozice. Ve wiroku Martin Zámečník skončil bohužel až na 4. pozici. V této disciplíně se bohužel nedařilo ani našemu týmu seniorů.



    Doplnění - třetí zlatá pro ČR ! Naše děvčata večer vybouchala třetí zlato pro Českou republiku a to v týmovém silovém přerážení. Tým seniorů má ve stejné disciplíně bronzovou medaili. Ze speciálních technik jednotlivců nemáme žádnou medaili.



    Den 4:

    V dnešních dopoledních semifinálových zápasech postoupili do odpoledních finále Honza Mraček a Libor Macháň (Libor jak jsme již anoncovali bez boje), v technických sestavách Jana Hoňková - tul seniorky I. dan. Z našich semifinálových účastí vzešli tyto bronzové medaile:

  • Věra Kuhnová - tul seniorky III. dan

  • Radka Heydušková - tul seniorky IV. dan

  • Michal Košátko - tul senioři II. dan

  • Aleš Vyzrál - matsogi senioři -71kg

  • Věra Khunová - matsogi seniorky -57kg



  • Senioři zůstali bez medaile v týmových speciálních technikách, když vypadli hned v prvním rozstřelu o 1.-3. místo. Zvítězil tým Estonska.



    Čtvrtá zlatá pro ČR ! Honza Mraček potvrdil svoji pověst elitního bitkaře a obhájil titul Mistra světa ve sportovním boji z roku 2005. Gratulujeme !!! Libor Macháň získal po prohře s ruským závodníkem stříbrnou medaili. Jana Hoňková svoje finálové utkání rovněž prohrála, ale přesto je pro ní stříbrná medaile skvělým úspěchem !



    Pořadí zemí v celkovém hodnocení - 1. Korea, 2. Tádžikistán a 3. Česká republika. Český národní tým získal na 15. Mistrovství světa seniorů celkem 4 zlaté, 2 stříbrné a 10 bronzových medailí. Tým seniorů byl vyhlášen jako nejúspěšnější na této soutěži.



    Fotogalerie k celému Mistrovství světa čítá rekordních 1212 fotografií! Na více než tisícovce fotografiích si můžete prohlédnout prostředí města Bled, seminář rozhodčích, výlet trojice českých rozhodčích do soutěsky Vintgard ve volném dnu a samozřejmě samotný šampionát.



    Rovněž si můžete stáhnout celou řadu videí v naší videogalerii.

    Tagy:

    Komentáře (0)