TAEKWON-DO
Home / 2004 / Sekce informujeme / Fotky a článek z posledního soustředění
24.5.2004 / XV. Oddílové soustředění

Fotky a článek z posledního soustředění



V pátek 21. května se vydala sonkalácká kolona čítající autobus a tři doprovodné vozy z Černého Mostu směrem na Českou Lípu. Místem dalšího, v pořadí již 15., oddílového soustředění byl sportovní areál při Základní a Mateřské škole v Zákupech nedaleko České Lípy. Přestože naši trenéři provedli kontrolu úrovně ubytování a celkové kvality objektu, zkouška pobytem však na plno ukázala výhody a nevýhody této nové lokality.

Ubytování bylo zajištěno ve strohých, ale přesto plně dostačujících pokojích. Jedinou nevýhodou bylo méně prostoru na několika pokojích, což vzniklo nutností přidat další lůžka pro naší výpravu. Stravování bylo zajištěno ve školní jídelně a pro některé „tasemnice“ byla k dispozici svačina díky které mohli zaplnit své nenasytné žaludky.



To nejdůležitější, tedy cvičení Taekwon-do, se odehrávalo v místní sportovní hale. A můžeme rovnou říci, že poskytla naprosto perfektní podmínky pro tréninky všech 54 účastníků soustředění. Na plochu haly by se bez problémů vešlo i dvojnásobné množství cvičících a tak se naše tatami trochu ztrácelo v té záplavě volného místa. Konečně jsme rovněž mohli do rozcviček zařadit i fotbálek, který předchozí lokality naprosto vylučovali. Fotbalu se věnovala značná část sonkaláků i mimo oficiální tréninky . Služebně i věkově starší se pro trénincích věnovali poněkud hazardní variantě hry „Na krále střelců“, která spočívala v odkládání ošacení. Bohužel jak bylo u mnohých vidět Taekwon-do ovládají daleko lépe než fotbal a tak většina končila hru uz po pár minutách ve spodním prádle.
Vlastní náplň zahrnovala z počátku procvičování technických sestav od Chon-Ji do Ge-Baek, dále zlepšování odrazových schopností a speciální techniky. U nižšich technických stupňů pak formy krokového matsogi a kopů na lapy, vyšší technické stupně se věnovali nácviku sportovního boje. Závěr soustředění patřil cvičení vytrvalosti a rychlostní vytrvalosti a úplně poslední trénink pak především secvičování týmových sestav pro nadcházející Mistrovství Čech (do soutěže budeme nasazovat žákyně, juniorky a juniory) a rovněž přípravě na zkoušky, které jsou hned po soustředění.



Páteční a sobotní večer byl zaměřen na výuku teorie Taekwon-do se zaměřením na vysvětlení aplikací jednotlivých technik.



Přestože program soustředění byl značně nabitý nedostalo se na procvičení všech částí Taekwon-do, zejména pak na wirok a sebeobranu (hoosinsol). Daleko širší záběr bude mít naše letní soustředění, které se bude konat od 21. do 30. srpna v Malých Svatoňovicích (stejně jako v loňském roce).

Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14