TAEKWON-DO
Home / 2012 / Sekce přidáš se? / Festová Ladronka
3.10.2012 / Ladronkafest ( www a plakát letošního ročníku ) prezentace a exhibice Taekwon-do

Festová Ladronka

Ladronka fest! Toto sousloví zná snad každý mladistvý a mnoho lidí po celé Praze. Prostě festival volného času a zábavy určen pro úplně všechny, každý si zde najde to svoje. Už čtvrtým rokem se náš oddíl Sonkal tohoto festivalu zúčastnil. No a jak to všechno probíhalo a jak to tam vypadalo? O tom je tento článek.
VIDEO
FOTO
Úplný začátek spočíval samozřejmě na trénincích, kde jsme kupodivu oproti minulým rokům toho moc nesecvičili, jen se dohodlo co kdo bude kopat, skákat - prostě předvádět. No a v sobotu se razilo na věc! Ráno jsme vše secvičovali a trénovali (až na Jirku, který trénoval, secvičoval a neustále JEDL). Nicméně se nám podařilo upoutat pozornost několika lidí a to v naší partě výrazně zlepšilo náladu a sebevědomí. V 11:15 jsme už byli na pódiu, kde za nás prohodila pár reprezentativních slov Monča a pak už menší členi předváděli naše bojové umění. Samozřejmě nesmím zapomenout i na pár starších, kteří přeráželi destičky a opět stojí za zmínění Jirka, který předváděl opravdu pěkné matsogi, jenže lidé jsou moc nároční a Jirkovi prostě pódium nestačilo. Takže na protest proti organizaci sletěl z pódia. Vzhledem k tomu, že rána vždy bývají rozespalá a lidem se samozřejmě nechce moc vstávat, tak jich tam bylo jen pár. Ovšem to nevadilo, ohromili jsme i ty.
Po vystoupení bylo celkem volno a tak si někdo zašel na oběd, někdo se šel projít po stanovištích a pár lidí zůstalo na stánku kde razítkovali každoroční soutěž „Nezevluj!“, jejíž součástí jsme byli tentokrát i my.
Takže jsem s Wendy vyrazil zkouknout jaké jsou letos stánky a také sbírat razítka do soutěže, aby jsme nebyli zevláci. Stánků bylo jako každý rok požehnaně a bylo to super. V podstatě jsme navštívili jen sport zónu, kde jsme zkusili freestyle florbal, horolezení, sedmimílové boty, parkour, lakros, aikido a slackline (moderní provazochodectví).
Když jsme sesbírali potřebná razítka, tak jsme se vrátili zpět na stánek, kde se aktivně trénovalo (a to jak taekwondisti tak i nadšenci, kteří si to chtěli zkusit).
V 16:00 jsme měli druhou část našeho vystoupení, která byla doprovázena zvukovými efekty od vicemistrů světa v beatboxu Nastyho a Endrua. Dřevo létalo vzduchem (občas doslova) a davy jásaly! Vše se nám perfektně podařilo a na závěr celé scénky stojí jednoznačně za připomenutí Kiki, která provedla s ledovým klidem Bandae na plechovku, kterou měla Terka na hlavě. U Terky si nejsem jist, zda byla ve stejném klidu jako Kiki...
Po scénce jsem spěchal ke stanovišti slackline, poněvadž se tam konalo mistrovství ČR. Cestou se nedalo nevšimnout si neuvěřitelného umění slečen předvádějících pole dance. Když jsem dorazil ke slacklinu, nevěřil jsem svým očím - salta na pidi šňůře nebyly vyjímkou! A tak se splnilo veškeré očekvání a z Ladronky zbyla opět fantastická vzpomínka.
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14