TAEKWON-DO
Home / 2015 / Sekce informujeme / Fajnové cvičení
14.5.2015 / Mezinárodní technický seminář s velmistrem Hwang Ho-yongem (IX. dan)1 komentář

Fajnové cvičení

V pátek 8. května začal v Nitře (Slovensko) mezinárodní technický seminář, který vedl velmistr Hwang Ho-yong. Většinu účastníků tvořili pochopitelně domácí taekwondisté a taekwondistky, aby se dostálo přívlastku mezinárodní, tak se jej účastnila i čtveřice sonkaláků a sonkalaček, a také trojice z Anglie.
Pro naši výpravu, resp. pro mne, začal seminář už v 3.45, kdy se budík přihlásil o slovo a donutil mne po 3,5 hodinách spánku přejít do stavu bdělosti. Ve 4.15 jsem naložil mžourající Štekerku a svižně jsme se přesunuli na Černý Most, kde čekala připravená Léňa Hrstková a zcela nečekaně včas i pokašlávající s kolíčkem na nose Terka Žilinská. 420km dlouhý přesun po dálniční síti ČR a SR tak mohl začít. Jediným zdržením na cestě byla zúžení kvůli stavebním úpravám tankodromu zvaným D1 a nával turistů na poslední české čerpací stanici :) Před nitranskou univerzitu jsme dorazili nakonec s luxusním 20 minutovým předstihem.

Hned na úvod si dovolím říci, že celý seminář se nesl ve skvělé atmosféře, kterou na všechny přenášel velmistr Hwang. Během všech tréninků jsem si úžival jeho suprovou náladu a chuť nám předat své znalosti.Bylo znát, že někteří slovenští taekwondisté neznají velmistra tak jako my, protože pud sebezáchovy jim velel ucuknout proti jeho kopům a technikám rukou, které velmi často a naprosto přesně předváděl.

Začátek prvního tréninku patřil rekapitulaci a vysvětlení teorie síly, kompozice taekwondo a dalších aspektů DO. Následovala svižná rozcvička a pak už se cvičilo - tuly od Chon-Ji do Toi-Gae. Odpoledne následovaly vyšší tuly a vysvětlení systému matsogi. Nedělní trénink byl o sestavách od Choong-Jang do Moon-Moo. V neděli se pochopitelně měnil poměr cvičících a již sedících taekwondistů, protože jejich pásky neumožňovaly cvičit vyšší sestavy. Nakonec závěrečná bitva v podobě Moon-Moo zbyla na mě a Jamesi Kesslerovi. Poslední tul byl docvičen, Velmistr všem poděkoval za účast a za to jak jsme cvičili a připomněl, že každý z nás rozhoduje o tom jak dobře bude cvičit, jak dobý bude v taekwondu.

Seminář pro mne byl opět velkou motivací do dalších let. Nejen díky velmistru Hwangovi, ale i díky tomu, že jsem si mohl zacvičit se senior mistrem Waynem Brownem nebo Jamesem. Ale také výhled, že mám pořád před s sebou tu skvělou životní cestu, kdy si mohu dalších 40 či 50 let cvičit, protože to mi ukázal mistr Brown a jeho manželka.

Finální přesun zpět do ČR byl v menším stresu, takže domů jsem se dostal v 18.30, ale to není důležité. Podstatné bylo to cvičení, vynikající atmosféra, přátelství a taekwondo.




Semináře s legendami Taekwon-do nám pravidelně zpestřují náš trénink, je to jedna z našich motivací. Přidej se k nám a za pár let pojedeš s námi. Nábor do kurzů pro děti, mládež a dospělé probíhá celý rok - Informace k náboru zde
Tagy:

Komentáře (1)


Pavel Zavadil

vloženo 14.5.2015 v 10:14
Ten článek mě normálně namotivoval k účasti na nějakém tom semináři

TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14