TAEKWON-DO
Home / 2014 / Sekce přidáš se? / Exhibice ZŠ Norbertov
25.9.2014 / Exhibice Taekwon-Do2 komentáře

Exhibice ZŠ Norbertov

Již v polovině srpna mě oslovil Svíťa, jestli bychom nemohli kvůli náboru nových dětí na Petřiny zorganizovat nějakou exhibici ve škole poblíž petřinské tělocvičny. Pokoušel jsem se v různých školách, až se nakonec zadařilo.
VIDEO
FOTO
Přes mého kamaráda, který učí na Základní škole Norbertov, se nám podařilo u paní zástupkyně domluvit krátkou exhibici ve čtvrtek 25. Září 2014. S pomocí Ondry Vrábela jsme dali dohromady skupinu osmi lidí, kteří se zúčastnili. Sice je škoda, že z Petřin byli účastníci pouze dva, protože to měla být exhibice kvůli náboru především do petřinské tělocvičny, ale lidí byl ideální počet.
Začátek exhibice byl stanoven na desátou hodinu ranní. My jsme se všichni sešli již v 9:00, abychom si vše ještě secvičili a vymysleli, jelikož na to nebyl předtím čas. Naštěstí nás vpustili do tělocvičny o hodinu dříve, takže se vše dalo stihnout. Celá exhibice byla vymyšlena a secvičena těsně pře svým začátkem. Kolem 10:00 začali žáci přicházet do tělocvičny a pomalu se usazovat. Když už všichni seděli, mohli jsme se pustit do exhibování. Začínalo se hromadným cvičením Do-San tulu. Poté jsme předvedli útočné kombinace do lap a hned následoval wirok, po něm speciálové techniky, ukázka pan jao matsogi, další pokračování wiroku a na závěr předvedení sebeobrany.
Přestože exhibice trvala necelých patnáct minut, vše se vydařilo, jak mělo a diváci z toho byli nadšení. Velké ovace sklidil Ondra Faltin, když rozkopl při wiroku desku na yop chagi. Rozhodně ale všichni zúčastnění předvedli skvělé výkony a všechny diváky tím oslnili včetně paní zástupkyně. Později jsem se dozvěděl od kamaráda, který nám exhibici domluvil, že paní zástupkyni jen tak něco nenadchne, ale nás prý velice chválila ještě dlouho potom. Takže se nám povedl opravdu unikátní výkon.
Po skončení exhibice měli přítomní žáci možnost vyzkoušet si pár technik kopů či úderů na lapy a také si zkusit několik technik ze sebeobrany. Všichni si to velice užívali a za sebe musím říct, že to byla skutečně povedené a zdařilé vystoupení, na které můžou být všichni právem hrdí.
Děkuji všem, co jste se o to zasloužili.
Tagy:

Komentáře (2)


Tereza Žilinská

vloženo 5.10.2014 v 8:29
Pěkný jste to měli a hodně se mi líbila ta Bertova ulička! to se mu povedlo

Martin Svitek

vloženo 29.9.2014 ve 12:20
Díky Honzo!

TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14