TAEKWON-DO
Home / 2008 / Sekce informujeme / Druhý oddílový seminář sebeobrany
22.12.2008 / Oddílový trenérský seminář

Druhý oddílový seminář sebeobrany

Jak nám bylo na trenérském semináři

Letos naposledy se sešli oddíloví trenéři a další kandidáti na trenérskou roli na nepravidelném sobotním semináři, aby si pod taktovkou Vladimíra Švandy (II.dan) procvičili základy některých druhů pádů, porazů a pák. Tento seminář měl původně navazovat na minulou lekci z 21. června, nicméně nakonec jsme stihli pouze procvičit již známé techniky a přidat několik nových.

Po nezbytném rozehřátí svalstva jsme začali trochou gymnastiky následovanou sérií pádů do všech možných směrů. Na toto jsme navázali průpravou porazů (zde si dovolím zveřejnit svoji vlastní zkušenost - není uplně jednoduché pěkně porazit 130tikilového cvalíka; v reálné situaci bych volil zřejmě jinou variantu řešení konfliktu :). Poslední část téměř dvouhodinového tréninku jsme věnovali některým pákám zaměřeným zejména na ruce (od zápěstí až po ramena).

Dle mého názoru byl celý seminář velmi přínosný a to zejména díky Vláďově zkušenosti a schopnosti zdůraznit klíčové body každé techniky. Věřím, že se na dalším semináři přiučíme opět něco nového.

Pavel Loupal

Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14