TAEKWON-DO
Home / 2012 / Sekce závodíme / Čtvrtý výlov kaprů
5.12.2012 / Třeboň Open - žáci, junioři a senioři (tul, matsogi, t-ki a wirok) ( výsledky )

Čtvrtý výlov kaprů

Rozhodl jsem se vám trochu přiblížit situaci a atmosféru na závodech v Třeboni jakožto člen české reprezentace. Reprezentanti měli závěrečné soustředění v Třeboni, kde se také odehrávaly závody všech oddílů i návštěv ze zahraničí.
První trénink jsme měli už v pátek od 17-19 hodin. Trénink jsme měli trochu volnější, takže po zahřátí jsme si dali tuly a hned na to jsme ve dvojicích šli cvičit kombinace do matsogi na lapy. Ke konci tréninku jsme si zaskákali speciály také na lapy. Po tréninku jsem se zvážili, takže ti, co hubli do nižších „váhovek“, měli celkem štěstí. Večer jsme stavěli ringy a stojany.
V sobotu jsme se všichni sešli v hale, kde už byla ta správná závodní atmosféra. Startoval jsem ve všech svých kategoriích (4) a i ve dvou seniorských. Jako první jsem šel samozřejmě juniorský tul 1. danů. Tam jsem neměl konkurenci, avšak v seniorech jsem ve finále narazil na Píďu (Pavla Zavadila), proti kterému jsem neměl šanci zvítězit. Získal jsem aspoň jednu vlaječku ze tří. Takže to beru jako úspěch, ale musím ještě co vylepšovat. Wirok a tki nemusím obhajovat. Ve wiroku jsem nepoužil boky a selhal u nominační techniky a ve speciálech jsem na nominačce také nestačil. Už to není jako dřív. Ve volných chvílích jsem povzbuzoval nejen naše reprezentanty, ale i lidi z našeho oddílu.

Junioři -75kg se už fyzicky i psychicky připravovali na své zápasy, avšak těsně před zahájením prvního zápasu začala exhibice naší reprezentace. Hned po ní jsem šel první zápas se zeleným páskem, se kterým jsem problém neměl. Avšak ve druhém zápase jsem už to tak lehké neměl. Šel jsem s Ondrou Kormošem z repre a i když to byl pěkný strategický zápas, moje taktické chyby dosáhli jeho vítězství. V seniorské kategorii matsogi -78kg jsem už měl větší úspěch. První zápas jsem zvítězil. Mému vítězství i ve finále jsem vděčný hlavně Romanovi z repre, díky kterému jsem vyhrál. Svojí roli „coutche“ zvládl perfektně a jsem mu za to moc vděčný. Nebýt jeho zkušeností, s taktikami bych možná vítězství nedosáhl. Se svými výsledky jsem spokojen, ale mohlo to být mnohem lepší.

Nejúspěšnějším oddílem se stal Sonkal Praha před Sillou a domácím oddílem Won-Hyo Třeboň. Vítězství nás na závěr velmi potěšilo a zakončilo sonkalácky úspěšný rok. Na závěr jsme se ještě všichni sonkaláci vyfotili a byl konec. Závody skončily, ale naše sousko pokračovalo. Po závěrečném zhodnocení na nás mile překvapila luxusní večeře, kde jsme si opravdu mohli dát vše co hrdlo ráčilo :D. V neděli nás ještě čekal trénink, který byl spíše volnější. Hráli jsme různé hry po 2x2 týmech. Na závěr jsme se naobědvali, rozloučili, vyčkali 2,5 hodiny na vlak a jeli domů.
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14