TAEKWON-DO
Home / 2016 / Sekce závodíme / Cinkáme!!!
14.4.2016 / 22. juniorské, 31. seniorské, 8. veteránské a 6. žákovské Mistrovství Evropy

Cinkáme!!!

Máme za sebou první soutěžní den a ve hře byli zatím tři sonkaláci, resp. dva sonkaláci a jedna sonkalačka (na Janču se v týmu seniorek dostane až zítra).
První na soutěžní plochu ringu č. 4 Tereza Žilinská a postupně se probojovala až do semifinále proti ruské závodnici. Přestože předvedla vynikající výkon, který považuji za jednoznačně nejlepší v kategorii, tak to bohužel na finále nestačilo. Přesto krásné třetí místo.

Dalším želízkem v ohni byl Jirka Novák. Ten si šel jednoznačně za svým a ruští soupeři mu nevystavili stopku na cestě ke zlatu. To Jirkovi těsně uniklo v loňském finále. Letošní jízda byla velmi jednoznačná, ale ty gunnun sogi by chtěli opravdu prodloužit, a finále bylo české. Soupeřem Jirkovi byl Dalibor Pantlík, ale přestože ti dva svádí již několik let vyrovnané souboje, tak výrok rozhodčích byl jasný. Zlato si odváží Jirka.

Posledním z naších v tulech byl Tomáš Vodička, který prahl po vylepšení světového bronzu. Tomáš předváděl konstantní výkony a mezi III. dany se probojoval do finále, kde narazil na ruského mladíka (ten nedávno vyhrál na Czech Openu kategorii III. dan a vyšší). Ruský styl provádění technik rozhodčí více oslovil a Tomáš slaví evropské stříbro.

V závěru soutěžního dne se dostali na řadu týmové sestavy - juniorky, kde je Terka Žilinská kapitánkou nastoupily v prvním zápase proti ukrajinkám a především díky viditělné chybě v choreografii dále nepostoupili.
Naproti tomu ostřílený tým juniorů, kde je pevným kamenem i Jirka měl do finále cestu jen přes Slovince a ve finále čekalo Rusko. Český šachmat sborné připravil naprosto precizni Po-Eun tul (povinná sestava) a výsledek byl 5:0 pro ČR.

Zítra budou soutěžit v týmech senioři a seniorky, tedy Tomáš a Jana. Tak opět držte palce a čekejte i pořádanou dávku matsogi!

Mimochodem je tu krásné počasí ;)





I ty se můžeš zúčastnit Mistrovsví Evropy a světa! Prvním krokem je začít cvičit. Nábor do skupin pro děti, mládež a dospělé probíhá celý rok. Věnujeme se sportovní stránce taekwonda, sebeobraně a zlepšování kondice. Informace k náboru zde
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14