TAEKWON-DO
Home / 2007 / Sekce závodíme / Celkové vítězství Sonkalu
18.3.2007 / I. Oblastní soutěž regionu Praha

Celkové vítězství Sonkalu



V neděli 11. března se ve sportovní hale na pražských Petřinách uskutečnila první soutěž regionu Praha v roce 2007. Zastoupeno bylo tentokrát 7 z 9 škol, které spadají do pražského regionu. Celkem se soutěže zúčastnilo 96 soutěžících.

V připravené hale se po registraci a vážení postupně utkali ve svých kategoriích senioři a seniorky, následování žáky a žákyněmi. Poslední byli na programu junioři a juniorky. Zápasům prostřední věkové skupiny předcházela vložená soutěž v nejmladší disciplíně Taekwon-do - sebeobraně. Nakonec proti sobě nastoupili dva sonkalácké týmy. V prvním týmu byla v roli hrdinky Monika Junová a v rolích záporňáků jí sekundovali Martin Beneš a Milan Fulmek. Druhý tým měl ve svém čele Lindu Deutschovou, která v této disciplíně soutěžila v loňském roce na Mistrovství Evropy a světa. Lindy parťáky byli Lukáš Legner a Vláďa Švanda. Zkušenosti a o něco vyšší technická vyspělost byly na straně týmu Lindy a proto také zvítězili. Tato vložená soutěž neměla jen propagační charakter nové disciplíny Taekwon-do, ale rovněž svoji roli sehrála i v tréninku rozhodčích. Oficiálně se v České republice s touto disciplínou setkáme na listopadovém Mistrovství České republiky.

Mezi vrcholy jarní oblastní soutěže lze zařadit finále nejvyšší kategorie juniorek v technických sestavách a rovněž finalový zápas ve sportovním boji juniorek nad 58kg. Obě utkání a sebeobranu najdete ve videogalerii.

Přestože účast sonkaláků nebyla oproti předchozím letům nejvyšší, naši závodníci vybojovali celkem 15 zlatých, 10 stříbrných a 11 bronzových medailí a s náskokem 5 zlatých jsme zvítězili v hodnocení oddílů. Nejvíce se o to zasadili především ti, kteří patřili mezi nejúspěšnější závodníky cele soutěže:
Linda Deutschová - juniorky A (3-1-0)
Aneta Hemerová - juniorky B (2-0-0)
Jaroslav Kubrich - senior A (2-0-0)
Kristýna Štěpánková - seniorka B (2-1-0)

Kompletní sonkalácké výsledky najdete v sekci úspěchy. Výsledkové listiny ZDE.

Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14