TAEKWON-DO
Home / 2004 / Sekce informujeme / Bilancování a balancování
2.2.2004 / Závěrečná roční zpráva za rok 2003

Bilancování a balancování

S příchodem nového roku si Vám dovolíme v následujícím článku shrnout nejvýznamnější události v našem oddíle za uplynulý rok, tedy rok 2003.

1. Sportovní úspěchy:

V loňském roce se naši závodníci zúčastnili kompletního seriálu Mistrovství České republiky a rovněž

dalších soutěží pořádaných Českým svazem Taekwon-do ITF. Novinkou v soutěžním kalendáři byl mezinárodní otevřený turnaj Czech Open 2003 v Třeboni, který měl tu čest pořádat náš oddíl ve spolupráci s Českým svazem Taekwon-do ITF. V závěru soutěžní sezóny se členové našeho oddílu zúčastnili i tradičního Vánočního mezinárodního turnaje mládeže v Českých Budějovicích.




Stejně jako v roce 2002 jsme měli čtyři zástupce v řadách českého národního týmu Taekwon-do ITF – Tomáš Bobek a Hoang Quang Huy (senioři), Barbora Sýkorová a Linda Deutschová (juniorky). Všichni jmenování se v průběhu roku zúčastnili ve svých kategorií Otevřeného mistrovství Německa, Mistrovství Evropy juniorů a seniorů a první tři jmenování také Mistrovství světa seniorů.



Nejvýznamnější úspěchy:

  • 2. místo Hoang Quang Huy sportovní boj, Mistrovství Evropy

  • 2. místo Barbora Sýkorová sportovní boj, Mistrovství Evropy

  • 2. místo Barbora Sýkorová speciální přerážecí techniky, Mistrovství Evropy

  • 2. místo Barbora Sýkorová silové přerážení, Mistrovství Evropy

  • 3. místo Tomáš Bobek sportovní boj, Mistrovství Evropy

  • 3. místo Linda Deutschová sportovní boj, Mistrovství Evropy

  • Barbora Sýkorová, Mistryně České republiky 2003 (kategorie juniorky A)

  • Lucie Kolmanová, Mistryně České republiky 2003 (kategorie juniorky B)

  • 2. místo Sonkal, seriál závodů Mistrovství České republiky 2003 (kategorie oddílů)

  • nejúspěšnější juniorka (Lucie Kolmanová), žákyně (Linda Deutschová) a oddíl na mezinárodní soutěži Vánoční šampionát školy Naeryo Chagi

  • 1. místo Hoang Quang Huy sportovní boj, Germany Open 2003

  • 1. místo Linda Deutschová sportovní boj, Germany Open 2003

  • 2. místo Tomáš Bobek sportovní boj, Germany Open 2003

  • 2. místo Barbora Sýkorová sportovní boj, Germany Open 2003

  • 3. místo Hoang Quang Huy technické sestavy, Germany Open 2003

  • 3. místo Linda Deutschová technické sestavy, Germany Open 2003

  • 3. místo Barbora Sýkorová technické sestavy, Germany Open 2003





  • Z uvedeného výčtu mimo jiné vyplývá, že v loňském roce se nám podařilo protáhnout šňůru 2 Mistrů České republiky (2001 – Pavel Zavadil, Linda Deutschová a 2002 – Linda Deutschová, Tomáš Bobek). Velmi si ceníme skvělé druhé příčky, kterou vybojoval náš oddíl v seriálu Mistrovství České republiky. Velký dík za to patří všem našim závodníkům a závodnicím, ale také všem členům oddílu, kteří pomáhají svými výkony k přípravě těch nejlepších.



    V listopadu byli pozváni na soustředění národního týmu i další členové našeho oddílu – Pavel Zavadil a Lucie Kolmanová. Věříme, že svými výkony přesvědčí trenéry národního týmu a budou moci reprezentovat Českou republiku na mezinárodním poli.



    Medailová bilance roku 2003 (výčet zahrnuje medaile ze soutěží všech úrovní):

  • žáci 31-17-20 (zlaté-stříbrné-bronzové)

  • junioři 53-49-53

  • senioři 14-13-16

  • STM týmy 4-2-8


  • Již tradičně se v roce 2004 hodláme zúčastnit všech soutěží, které bude pořádat Český svaz Taekwon-do ITF. Naši zástupci v reprezentaci ČR by pak měli reprezentovat naší republiku na Mistrovství Evropy juniorů a seniorů v Bulharsku (květen) a Mistrovství světa juniorů v daleké Malajsii (červenec).





    2. Soustředění:

    I v loňském roce jsme pro členy našeho oddílu uspořádali tři soustředění. První soustředění jsme umístili do Radvanic a 5-ti denní tréninkový maratón se termínově shodoval s Velikonočními svátky, čehož mužské osazenstvo v pondělí dopoledne řádně využilo :-). Pro letní soustředění jsme zvolili objekt Středního odborného učiliště a učiliště v Malých Svatoňovicích, který je vzdálen jen několik kilometrů od Radvanic. Velkou novinkou byla účast taekwondistů ze zahraničí – Peter a Luayana Reganovi, kteří pocházejí ze Skotska. S náplní našeho soustředění v délce 12 dnů byli velmi spokojeni a těší se na naše příští letní soustředění.

    Podzimní soustředění bylo poprvé v naší historii koncipováno jako příprava na Mistrovství České republiky, které následovalo. Pětidenního tréninkového drilu se zúčastnilo 37 taekwondistů nejen z našeho, ale i dvou dalších oddílu z Čech a především další dvě zahraniční návštěvy. Z Irska přilétěl Stephen Hallinan (II. Dan) a přes oceán z USA Mark Parisi (IV. Dan), James Henry (III. Dan) a Joseph Lang (II. Dan). Stejně jako u Petera a Luayany i těmto zahraničním návštěvníkům se naše soustředění líbilo a přijedou kdykoliv znovu! Jsme rádi, že se naše soustředění stávají i mezinárodní akcí, kde si mohou taekwondisté vyměňovat názory či zkušenosti a také navazovat nová přátelství. Podzimní soustředění pro nás mělo i jeden unikát – zúčastnilo se jej 12 držitelů černého pásku!!!





    Pro letošní rok máme naplánována opět tři soustředění – první se bude konat bohužel až v polovině května (4 dny), druhé pak tradičně na závěr letních prázdnin (10 dnů) a třetí na konci října (5 dnů).



    3. Web:


    V minulých letech jsme pro vyhodnocení návštěvnosti našich internetových stránek http://sonkal.taekwondo.cz využívali služeb serveru NaVrcholu. Bohužel v druhé polovině loňského roku se statistiky razantně změnili a z našeho pohledu můžeme dnes říci, že znatelně k horšímu. Proto si sumarizaci dovolíme vyvodit z paralelně používané služby TopList:

  • celkový počet prohlédnutých stránek za rok 2003 byl 851.003 (v roce 2002 to bylo 504.996)

  • celkový počet návštěvníků za rok 2003 byl 87.717

  • i v loňském roce jsme s přehledem uhájili 1. místo mezi servery s tématikou bojových umění a sportů.




  • Naše stránky jsme v uplynulém roce doplnili o další 3 kompletně popsané sestavy včetně fotografií (Eui-Am, Choong-Jang a Juche) a videa se sestavami Saju-Jirugi až Ge-Baek.



    Počet fotografií z různých soutěží, seminářů či exhibicí dosáhl počtu 7450 (do tohoto počtu nejsou započítány fotografie technik v jednotlivých sestavách). Naše videogalerie v současné době obsahuje 129 videí (opět bez videí k sestavám).

    Tento rok bychom rádi rozšířili sekci VÝUKA o další části, především sestavy Sam-Il, Yoo-Sin a Choi-Yong (fota), videa sestavy (Eui-Am, Choong-Jang a Juche) a dále pak fotografie s popisy postojů, úderových a blokovacích ploch a nebo strečinkové cviky.


    Během roku Vám opět budeme přinášet zajímavé fotografie a videa ze soutěží konaných v České republice, ale také ze zahraničí – Mistrovství Evropy a doufejme i Mistrovství světa juniorů.



    Za zmínku stojí také vítězství v 2. ročníku letní fotografické soutěže, kterou pořádá Český svaz Taekwon-do ITF. 1. místo získala fotografie Hoang Quang Huye a na 3. mistě skončila další naše fotografie Báry Sýkorové.






    4. Ostatní:

    V prosinci minulého roku úspěšně vykonal zkoušku na mistrovský stupeň I. dan Martin Svitek, tím počet černých pásků v našem oddíle vzrostl na 8. Linda Deutschová bohužel na svoji zkoušku stále čeká díky platné směrnici, jelikož nesplňuje věkový limit 16 let. V tomto směru by mělo dojít k posunu díky nové směrnici, která je určena členům českého národního týmu. V přípravě na I. dan v současné době máme tři členy – Linda Deutschová, Barbora Sýkorová a Martin Hlůže.

    Ve stejný den jako Martin úspěšně vykonali zkoušku na III. Dan i oba naši trenéři Theo Šeda a Ondra Vrábel.

    Tagy:

    Komentáře (0)