TAEKWON-DO
Home / 2018 / Sekce závodíme / Barevné pásky na republikové úrovni
19.8.2018 / Mistrovství České republiky barevných pásků1 komentář

Barevné pásky na republikové úrovni

V sobotu 12.5. se v Nymburku konalo Mistrovství barevných pásků. Tyto závody byly pro mě i pro mnohé závodníky trochu jinačí, než jsme normálně zvyklý. Také jsem si poprvé místo závodění vyzkoušel pozici „kauče“ neboli trenéra na závodech.

Pr

vní novinkou byl start bílých a bíložlutých pásků (10- 9. kup), kteří závodili v přípravných sestavách Saju Jirugi a Saju Magki. Druhou novinkou bylo, že ve speciálních technikách a silovém přerážení se soutěžilo pouze podle pravidel pro barevné pásky (dříve závodníci B do modročerveného pásku), takže z žádných otoček závodníci nemuseli mít obavu. Možná tam ještě nějaká novinka byla, ale tyto dvě mě zaujali nejvíce.

V sobotu ráno odstartovali kategorie žáků a seniorů, mezi kterými naši závodníci předvedli nádherné výkony. Bylo hezké sledovat radost a pocit štěstí u našich nejmenších po vyhraném zápase. V seniorské kategorii se nám také dařilo a výsledkem toho jsou dva tituly nejúspěšnějších seniorů pro Egora Popova a Kačku Vítečkovou. Sobotní závodní den skončil velmi brzo, tuším okolo druhé hodiny. Poté bylo volno až do neděle. Nejprve mě to trochu štvalo, jelikož jsme v neděli mohli být doma. Ale potom to bylo super, že jsme si užili volnějšího dne s lidmi, které jsme dlouho neviděli. Dávka volna všem prospěla.

Nedělním ránem začala juniorská část těchto závodů. Výkony byly velmi vyrovnané a bylo k vidění mnoho hezkých zápasů. Opět byla ve sportovních bojích na juniorských závodnících vidět dravost a chtivost ukořistění bodu před trochou přemýšlení a taktizování. Nicméně výkony se mi líbily. Naše barvy velmi pěkně reprezentoval Honza Veškrna, který se stal nejúspěšnějším mladším juniorem.

Velkým úspěchem pro nás byl zisk nejúspěšnější školy v počtu 15 zlatých, 5 stříbrných a 6 bronzových medailí.

Velmi rád bych chtěl poděkovat všem našim závodníkům za férové a pěkné výkony.

Velmi oceňuji, že jste poslouchali moje a Vláďovi rady. Jsem na vás všechny moc pyšný.

A děkuji i tobě Vláďo za „kaučovské“ opatrování a vedení, byla to pro mě nová a velmi přínosná zkušenost.

Kdo se přidá do sonkaláckého týmu při záříjových náborech? Mnoho bílo-žlutých a žlutých pásků začalo cvičit před necelým rokem a na své první soutěži už dokázaly vybojovat krásné medaile. Podívejte se na časy našich tréninků v ZŠ Vybíralova, ZŠ Petřiny jih, FZŠ Horní Počernice, BPA Hloubětín a MŠ Jablíčko.
Tagy:

Komentáře (1)


Martin Svitek

vloženo 15.6.2018 ve 4:57, Editováno: chrobi dne 15. 6. 2018 ve 12:27
Hezký článek :o)

TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14