TAEKWON-DO
Home / 2010 / Sekce přidáš se? / Babí léto se přihlásilo
13.9.2010 / Ladronkafest (www) prezentace a exhibice Taekwon-do

Babí léto se přihlásilo



V sobotu 11. září se členové našeho oddílu už podruhé zúčastnili Ladronka festivalu volného času na Praze 6. Sice jsem psal podruhé, ale já jsem na této akci byl za nováčka, protože minulý rok jsem ležel doma se sádrou (po úraze na letním soustředění) a jsem moc rád, že jsem u toho letos mohl být.

Na Ladronku jsme s Pavlem Šnáblem a Michalem Zacharukem dorazili před devátou, kde jsme po chvilce čekání už viděli cyklotaekwondistu Svíťu, jak se k nám řítí. Společně jsme došli k našemu stanovišti. Tam na nás už čekaly obě Godizilky (Petr a Lukáš) a po několika minutách dorazil Vláďa s celou naší výbavou. Těchto pár

strávených minutek jsme si skutečně vychutnali. Měli jsme totiž za úkol, než dorazí zbytek, celý náš stánek připravit. Přístřešek zapůjčený od pořadatelů byl postaven celkem s přehledem. Za zmínku jenom stojí zajímavé připevňování Sonkal baneru. Ze začátku jsme totiž neměli provaz a Pavel na to: „No my na závodech taky žádný provázky neměli, tak jsem rozmotával na malý vlákna ty zbytky co tam zůstaly“. Naštěstí jsme provaz našli. Poté na řadu přišel přístřešek půjčený od Thea. To už byl těžší oříšek na sestavení, ale vše se nakonec podařilo. Okolo desáté dorazil zbytek lidí (Monika, Verča, Kristýna, Matouš Jakubec, Adam Reichel, David Pařízek, Tomáš Pavlíček, Adam Suchopár, Michal Hamouz, Lukáš Veverka a poté i Jirka Novák a Roman z Petřin) Dokonce přifrčeli podporovat i necvičící Taekwondisti Pavel Jizba s Honzou Dvořáčkem. Doufám, že jsem na někoho nezapomněl. Od desíti jsme už secvičovali na nadcházející exhibici, která se už blížila.

Po dvanácté hodině jsme se pomalu šli připravovat za pódium. Po úvodních otázkách přišla naše chvíle. Nejprve holky začaly týmovým tulem a nasadily pěkně vysokou laťku, která takhle zůstala po celé vystoupení. Všichni do toho dali maximum a pomohla nám k tomu i hudba s filmu Gladiátor, která všem ještě tu motivaci a odhodlání zvýšila. Nakonec jsme byli odměněni potleskem a slovy moderátorky: „Tak to byl nářez. Tohle bylo Taekwon-do“. Po vystoupení jsem si naivně myslel, že hlavní práce skončila a teď už to bude takové volnější. Omyl, šeredně jsem se zmýlil. Ze začátku jsme se rozdělili na dvě skupiny. Jedna bude hodinu vést tréninky a druhá bude mít volno. Myslíte, že nám tohle rozdělení vydrželo?? Nevydrželo, protože jsme to vůbec nevnímali, lidé se doslova hrnuli. Malí kluci si sbalili téměř třetinu náborových letáčků a lítali s nimi po celé Ladronce a my jsme si trénovali a zaučovali návštěvníky v rytmu Taekwon-da. Chvilku u nás nikdo nestál a tak jsme si šli kopat na lapy a během chvilky jsme tu měli zase spoustu zájemců. Někteří byli i dost zapálení, takže se z 15 minutovky Taekwonda vyklubal rovnou delší trénink. Moc se mi líbilo, že se do vysvětlování zapojovali i ostatní a ne jenom černí pásci. Skutečně jsme byli sehraný tým.



Na celé Ladronce bylo něco okolo 70 stánků s různými sportovními i nesportovními aktivitami. Jedna ze soutěží byla plnit u stánků jejich speciální úkoly a za odměnu jste mohli dostat razítko no a za určitý počet razítek jdete do slosování. Píši to proto, že mnohdy bylo pro mě těžké poznat, komu jde jenom o razítka a kdo se chce něco opravdu naučit. Takže po tom mém zhruba půlhodinovém vysvětlování asi polovina lidí šla k Pavlovi a trochu unaveně říkala: „Já bych chtěl razítko.“ „ A cvičil jsi?“ ptá se Pavel. „Jo, ty jsi cvičil s Tomášem? Tak tady to máš“. Aspoň si odnesli hezký zážitek z Taekwon-da. Poté si vzpomínám, jak jsem se šel s Pavlem Jizbou a Petrem Legnerem podívat na vystoupení skupiny Jakuba Hořínka a kolem sebe vidím lidi s monokly a tržnými ranami na rukou. „To tady byla nějaká rvačka?“, říkám si. Poté od někoho slyším, že viděl skupinku dětí, jak běží ke stánku záchranné služby. Zde je maskovali tak, že vypadali jako opravdu zranění. Nemůžu opomenout, že Kristýna v téhle soutěži minulý rok skončila druhá a letos to celé vyhrála. Tomu se říká štěstí.
Věc, která nás opravdu všechny šokovala byla, že jsme byli zvoleni nejoblíbenějším stánkem festivalu. To je pro nás ta nejkrásnější odměna, kterou jsme tam jako oddíl mohli získat a doufám, že po této akci se Sonkal rozroste o nějaké ty další nováčky. Cesta domu utíkala docela pomalu, ale zvládli jsme ji. Všem chci poděkovat za účast a pomoc. Bylo to úžasný a doufám, že si to příští rok zopakujeme.



Kouzelník



Do videogalerie jsme zařadili záznam z naší ukázky.

Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14