TAEKWON-DO
Home / 2010 / Sekce informujeme / Ani karma sonkaláky nezastaví
27.10.2010 / Trénink tul a matsogi

Ani karma sonkaláky nezastaví

Tak máme za sebou další pravidelně nepravidelnou tréninkovou akci na Černém mostě. Mrzelo mě, že na nějakou další akci „navíc“ bude čas asi až po MČR, tak mě napadlo, že trénink zaměřený na matsogi bude to pravé, zkusím pozvat pár lidí z jiných oddílů, pár kamarádů z jiných stylů a bude pěkná sobota. Sobota to byla pěkná, to se dozvíte níž, ale karmu mám asi nepěknou, protože to zase nevyšlo, tak jak jsem plánoval (zjišťuju, že je třeba si plánovat opak toho, co chci). Ondra si pak vzpomněl, že sliboval udělat trénink tulů pro vyšší pásky a plán byl na světě. Dvě hodiny tulů dopoledne a dvě a více hodin matsogi odpoledne.

Rozeslali jsme informaci hromadě lidí, někteří se omluvili ze zjevných důvodů, někteří ze zjevných charakterových vlastností (začíná to na L), takže nakonec se nás na dopoledním tréninku sešlo i s Ondrou 6, počet mohl a měl bý

t lepší, ale stejně jsme si zacvičili slušně, znovu a znovu mě překvapuje, jak je snadné překvapit vysoké pásky cvičením aplikací technik z tulů ? A jak je snadné překvapit mě aplikací technik z tulů na levou ruku… ;)
Rychlý oběd, siesta na žíněnce a tělocvična se naštěstí zaplnila celkem slušně, bylo nás 13 (nojo, už to číslo…). Ještě k té karmě, pozval jsem celkem dost návštěv, samozřejmě většina nemohla, ale přece jen to pravděpodobně na 5 lidí vypadalo. Jenže jeden měl nakonec taky jednou školu, druhý si rozkopl nohu, třetí si vykloubil loket, čtvrtý musel zůstat v práci, protože to prostě neschlo, no a pátý dorazil, takže aspoň tak. Kvalitu tréninku nebudu hodnotit, protože jsem ho vedl, ale ocením přístup všech zúčastněných, protože i když jsem trénink vzal za ten náročnější konec, tak všichni makali, prostě krásná práce. Přínos snad byl v tom, že to byla šance se poprat nejen s návštěvou, ale Sonkaláci z našich dvou tělocvičen měli další šanci potrénovat společně (a už i na Petřinách se začíná rýsovat pár nebezpečných typů :o). Pro mě příjemným překvapením byla účast nového Sonkaláka, který cvičil v Mongolsku, červený pásek, velmi asijský styl (rychlé, ostré, nepříjemné, ale naštěstí hubeňour :o), který překvapil všechny.



Bohužel v závěru tréninku, při týmovém matsogi na jeden bod jsme přišli o osu jednoho nosu (nutno říci, že ničí chybou, kluci se prali jako vždy, zbytečná agresivita tam nebyla, prostě jen náhoda a moje špatná karma). Naštěstí závěr návštěvy na ORL ambulanci byl ve znamení smíchu (viz fotogalerie, fakt mu to slušelo :o) všech krom soucitné sestřičky, takže žádná hrůza. A Pavel Šnábl (to je ten zraněný hrdina) jede i na soustředění, to je povaha, co?



Tyto pravidelně nepravidelné sobotní semináře na ČM se konají už nějakou dobu. Většinou je trenérsky vedu já (Martin Svitek, III. Dan) se zaměřením na techniku rukou v matsogi, zápasnické techniky ve stoje a nebo boj na zemi, dalšími trenéry bývají Vláďa Švanda (III. Dan) zaměřující se na hosinsool a nebo Ondra Vrábel, který zatím vedl tréninky tulů pro naše nejvyšší stupně. Pokud by někdo měl zájem se těchto akcí účastnit, ozvěte se mi na mail (chrobimed@seznam.cz nebo martin.svitek@taekwondo.cz) a já vás budu informovat. Cílem je pocvičit i to, na co se většinou v běžném tréninku taekwondo neklade tolik důrazu nebo na to není čas plus dát možnost cvičencům z různých škol (časem snad i stylů) se potkat, potrénovat a po tréninku, když je chuť, třeba i posedět a popovídat nejen u piva.



Cvičení zdar a nezkrotnému zvlášť.



Svíťa








Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14