TAEKWON-DO
Home / 2008 / Sekce informujeme / 8 našlápnutých taekwondo dnů
27.8.2008 / XXX. Oddílové soustředění

8 našlápnutých taekwondo dnů



Tak je to opět tady, sobota 24.8.2008! Autobus s několika drsnými sonkaláky a sonkalačkami vyrazil z Prahy směrem k Trutnovu do Malých Svatoňovic. Ihned po příjezdu jsme zabrali pokoje a složili materiál z vozidel trenéru a vše jsme pěkně donesli do tělocvičny. Tatami bylo složené co by dup (aby taky ne, když jsme to několikrát dělali, že?) a dostali jsme volno pro to, abychom se vybalili. Pak jsme šli na oběd. Letos se pan kuchař zase vytáhl. Vařil ještě lépe než vloni. Po obědě jsme měli dvouhodinovou pauzu aby nám pěkně slehlo a po té jsme dostali první dávku tréninku. Drilovali jsme základní techniku, sestavy a také jsme si zaposilovali. Po večeři na nás čekala druhá dávka tréninku, kdy jsme procvičovali krokový sparing a věnovali jsme pozornost individuálním sestavám. Do postele jsme se dostali celkem dost unaveni. Cestování a první dva tréninky nám daly dost zabrat.

V neděli ráno po dobré snídani, kterou nám po celý týden připravoval Theo a paní Věra Nováková (za což jim patří dík), následoval trénink zaměř

ený na techniku kopů, práci s lapou a sestavy. V odpoledním tréninku se skupina nižších technických stupňů zaměřila na kopy ve výskoku, sestavy a učili se padat. Zatímco druhá skupina vyšších technických stupňů věnovala celý trénink speciálům jak na lapy, tak na stojany. Po večeři jsme si dopřáli hlavně odpočinku a upevňování sociálních vazeb se spolucvičenci. Během dne pro děti připravil soutěž Petr Legner a vítězem dětské soutěže se stala Anička Holanová.





V pondělí na prvním tréninku se skupina nižších pásků věnovala síle kopů a úderů na lapy a krokovému zápasu. Skupina vyšších pásku nacvičovala základní pohyb ve sparingu, kombinacím na lapy a kopům přes tělocvičnu. V odpoledním tréninku se věnovali v první skupině kopům přes tělocvičnu a gymnastice. Ve druhé skupině se jela technika pro silové přerážení, kombinace pro sparing a zavodní sparing. Večerní trénink byl určen k tomu, abychom se něco nového naučili a tak se černé pásky věnovali skupinkám nižších technických stupňů a učili je nové techniky a sestavy.



V úterý, den před odpočinkem, jsme si celkem slušně mákli. Naši trenéři nám nedali den volna jen tak zadarmo a tak nás malinko zadřeli. Zatím co dopoledne nebyl trénink pro obě skupiny nějak extra moc náročný, tak odpoledne jsme si pěkně užili. Ve vyšší skupině se jel kruhový trénink (pytle – wirok – sparing – kombinace na lapy – sparing na lapy – tul) a po té následovala náročná posilovačka. Druhá skupina se učila kopat v otočkách a cvičila sestavy. Večerní trénink už naštěstí nebyl.



Středa, konečně volný den. Ráno se hrstka vyvolených a oslovených vydala do Adršpašských skal s úkolem nafotit co nejhezčí fotky. Což se dle mého názoru celkem povedlo. Ti šťastnější (holky) jeli s Ondrou v autě a my méně šťastní (kluci) jsme jeli vlakem. Ale ničeho jsme nelitovali. Ve vlaku jsme se naučili (pro někoho) nové dětské hry, které jsme odkoukali od dětí na výletě (bylo jich ve vlaku až příliš mnoho). Po návratu z Adršpachu jsme na programu měli sportovní odpoledne. Soutěžili jsme v týmech o dorty. Soutěž probíhala ve dvou kategorii: děti a starší. Týmy byly smíšeného pohlaví a soutěžilo se v basketbalu a ve fotbálku. Vítězné týmy se nacpaly dobrými dorty k prasknutí. Večer proběhla soutěž ve hře Tekken, kde nám předvedli nejlepší gambleři své umění. Skupinu dětí vyhrál Dan Dvořák a skupinu starších vyhrál Michal Zacharuk. Oba vyhráli tričko s motivem školy Sonkal.





Čtvrtek. Raním tréninkem jsme začali tak nějak pěkně zlehka. Cvičily se sestavy a kopy v obou skupinách. Po obědě se skupina nižších pásků učila nové techniky a opakovala staré, pak se věnovali gymnastice. Skupina vyšších pásků věnovala pozornost svojí technice silového přerážení a pak jsme jeli opět kruhový trénink (pytle – sparing – kombinace na lapy – sparing na lapy). A na večerním tréninku si dobrovolníci poměřili síly v Mobum matsogi (modelový sparing), kde všichni zúčastnění předvedli pěkné výkony a spoustu zajímavých myšlenek. Soutěž vyhrála dvojice Ota Kotrhonz a Petr „Godzila“ Legner.



Pátek, předposlední den ráno nižší pásky kopaly základní kopy na lapy a dále pak kopaly kopy v otočení na lapy. Vyšší skupina pak část tréninku věnovala sestavám a procvičování vícenásobných kopů ve výskoku. Odpoledne se nižší pásky učily pohyby do sparingu a učili se navazovat techniky kopů a úderů. Vyšší supina měla na plánu pekelné čtveřičky na lapy (zasvěcení ví o čem je řeč) a pak se jel sparing. Stejně tak jako každý trénink, nechyběla posilovačka. Pateční den rovněž patřil dětem a hře, kterou opět měl na starosti Petr Legner. Výhercem této hry se stala Kristýna Hudková.





Sobota, poslední den soustředění. Poslední trénink byl u nižší skupiny zaměřen na kombinace kopů na lapy a sebeobranu. Vyšší skupinu čekal tradiční laktát, sparing a brazilec. Po obědě se po krátké pauze všichni odebrali na focení do místního lesa, kde měl každý možnost nafotit pár pěkných fotek na památku. Ihned po focení došlo na úklid tělocvičny, naložení všeho materiálu a balení kufrů. Pak jsme nasedli do autobusu a ten nás odvezl zpět do Prahy.



Letos na soustředění nechyběli ani hosté jak z ČR tak ze zahraničí. Od soboty do neděle s námi trénovali Henryk Sikora (I. dan), Lada Oberreiterová (II. dan) a Jan Weidlich (II. dan). Od středy k nám zavítali hosté ze slovenska Karol Molnár (V. dan) a Andrea Szabová (III. dan) a také hosté ze Švýcarska Sandra Gugisberg (2. kup) a Monika Fabcic (4. kup) – svěřenkyně přítele Sonkalu Petera Regana. Bohužel i letos jsme se neobešli bez zranění a to díky šikovnosti některých, že Svíťo.



Těšíme se na Vás na příštím soustředění. Taekwon!



Seznam účastníků soustředění:









Karol MolnárV. dan
Andrea SzabováIII. dan
Petr KremsaII. dan
Lada OberreiterováII. dan
Martin SvitekII. dan
Vladimír ŠvandaII. dan
Jan WeidlichII. dan
Jan KonárI. dan
Lukáš LegnerI. dan
Petr LegnerI. dan
Henryk SikoraI. dan
Martin Beneš1. kup
Pavel Loupal1. kup
Jan Dvořák2. kup
Sandra Guggisberg2. kup
Pavel Šnábl3. kup
Tomáš Vodička3. kup
Michal Zacharuk3. kup
Monika  Fabcic4. kup
Veronika Holečková4. kup
Jakub Hořínek4. kup
Kristýna Hudková4. kup
Otakar Kotrhonz4. kup
Michal Kožušnik4. kup
Alexandra Reynaudová4. kup
Kateřina Vihanová4. kup
Veronika Vihanová4. kup
Pavel Babický5. kup
Adam Suchopár5. kup
Oldřich Vohradník5. kup
Pavel Zacharuk5. kup
René Čapek6. kup
Michal Hamouz6. kup
Anna  Holanová6. kup
Andrej Melnik6. kup
Filip Morkovca6. kup
Daniel Dvořák7. kup
Jiří Huml7. kup
Lenka Dvořáková8. kup
Václav Henych8. kup
Martin Bičovský9. kup
Viliam Dvořák9. kup
Karel Fuchs9. kup
Matouš Jakubec9. kup
Jiří Novák9. kup
Anna Trochtová9. kup
Michael Vysušil9. kup
Igor Holek10. kup
Věra Nováková10. kup
 
Ondřej VrábelIV. dan
Pavel BarešIII. dan
Theodor ŠedaIII. dan
Tagy:

Komentáře (0)



Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,