TAEKWON-DO
Home / 2001 / Sekce závodíme / 7 medailí se 3 závodniky
21.1.2001 / Republiková soutěž juniorů a seniorů A

7 medailí se 3 závodniky


První letošní soutěž pořádaná Českým svazem Taekwon-do byla pro juniorskou a seniorskou věkovou kategorii skupiny A, tzn. pro pro 2. kupy a vyšší (červené a černé pásky). Klání proběhlo tak, jak je zvykem ve všech čtyřech disciplínách (tul, matsogi, t-ki a wirok). V Třeboni se opětovně sešla vynikající konkurence a k vidění byly mnohé špičkové souboje. Ledn

ová soutěž je vždy také spojena s výběrem adaptů do českého reprezentačního týmu, který v letošním roce čeká juniorské a seniorské Mistrovství Evropy a seniorské Mistrovství světa, což u mnoha závodníků znamenalo zvýšené úsilí.



Přestože se Sonkal prezentoval pouze 3 závodníky, vedli si nadmíru dobře - 7 medailí je vynikající výsledek. Ale teď již popořádku jak probíhala naše medailová sklizeň - nejprve v tulech (technických sestavách), získal Pepa (Huy) stříbrnou medaili v kategorii I. dan a vyšší a v zápětí Tomáš získal také stříbro po vyrovnaném finalovém boji kategorie 2.-1. kup. Po krátké přestávce začali na všech třech zápasištích souboje v matsogi, kde postupně Tran Vu Huy ukořistil svoji první medaili ze seniorské kategorie, Tomáš zlato v nejvyšší hmotnostní kategorii a Pepa rovněž zlato v kategorii do 52 kg. Finalový boj (2 x 2 minuty) Pepy a budějovického Dušana Cáby byl jedním z nejlepších během celých závodů (video zde). Odpolední program byl pak ve znamení disciplín t-ki a wirok. T-ki jsou naše parádní disciplína a nejinak tomu bylo i tentokrát, Pepa bezchybně a s jistotou přeskočil šerpy ve vzdálenosti 270 cm a ziskem 3 bodů obsadil 3. místo. Ještě lépe jej napodobil Tomáš, který postupně získal 2 body za techniku Twimyo nopi apchagi (255 cm), 3 body za Twimyo dollyo chagi (250 cm) a rovněž 3 body za Nomo chagi. Ve speciálních přerážecích technikách se závodí celkem v 5ti technikách, ale protože Tomáš byl jako poslední v rozpisu, zjistil, že již má vítězství v kapse a zbylé 2 techniky vynechal. Již před závěrečným slavnostním předáváním bylo zřejmé, že nikdo nemá více zlatých medailí než Tomáš a tak si již podruhé v řadě odnesl pohár pro Nejúspěšnějšího juniorského závodníka.
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14