TAEKWON-DO
Home / 2015 / Sekce přidáš se? / 60 let Taekwon-do
16.12.2015 / Galavečer Taekwon-Do

60 let Taekwon-do

Píše se rok 2015 a je tomu krásných, kulatých šedesát let, kdy nám pan generál Choi Hong Hi představil korejské umění sebeobrany Taekwon-do. Umění, které obohacuje život několika sta tisícům lidí po celém světě si zaslouží svůj obdiv a právě při této příležitosti se konal Galavečer Taekwon-do v Brně. V prostorách krásné, prosvětlené haly Campus připravili Ondřej Vrábel spolu s Liborem Macháněm pro příznivce tohoto bojového umění velmi zajímavou podívanou.
Uprostřed haly byl připravený ring s tématickou šedesátkou uprostřed, nechyběla ani světla, kamery, hudební dobarvení, prostě show jak se patří. Hlavními aktéry tohoto večera byla česká národní reprezentace, kdy na začátek uvítala diváky při ztlumených světlech základní sestavou Chon-ji. Po té přišly na řadu vybrané exhibiční zápasy v tulech a matsogi. Pro vítěze každé kategorie byl připraven zbrusu nový, zlatý pohár, ale ani poražený neodešel s prázdnou – i pro něj byl připraven pohár tentokráte stříbrný. Většina zápasů byla nominována dle výsledků z letošního mistrovství České republiky a tak bylo k vidění mnoho zajímavých a napínavých zápasů.

Dále diváci mohli vidět sílu přeráženích technik, obratnost ve speciálních přeráženích technikách, netradiční mobum matsogi a divácky velmi zajímavou sebeobranu proti třem útočníkům v podání juniorských chlapců. Na každém správném galavečeru nesmí chybět poděkování významným osobnostem – ani tady tomu nebylo jinak. Za rozvoj taekwonda v České republice byli slavnostně dekorováni Velmistr Hwang Ho-yong, Miroslav Galbač a Petr Vácha. Jim a samozřejmě spoustě dalším trenérům patří obrovský dík za to, že předávají své zkušenosti dál a můžeme tak rozvíjet naše schopnosti a dovednosti. Můžeme se potkávat se spoustou zajímavých lidí a učit se od nich, můžeme na sobě pracovat. Já osobně přeji Taekwon-du aby tu bylo s námi ještě mnoho a mnoho let, protože díky němu je můj život daleko bohatší, a i když se nějakým způsobem Taekwon-do vyvíjí, jde jen o to, nepokazit myšlenku kterou nám zde generál zanechal a budovat to správné Taekwon-do pro generace po nás.

Výsledky jednotlivých exhibičních zápasů (vítězové jsou zvýrazněni):
Sestavy
Jana Kovářová (Sonkal) – Linda Novohradská Deutschová (Club Brno)
Tomáš Vodička (Sonkal) - Munkhtaivan Munkhbaatar (GBHS)

Sportovní boj
Dominik Sluka (Velešín) – Jiří Kulhánek (Won-Hyo)
Jiří Novák (Sonkal) – David Chlebek (TKD Frýdek-Místek)
Tomáš Vodička (Sonkal) – Jan Radina (Silla)
Michal Vavrinec (Silla) – Jan Vrchovecký (Opava)




Nábor do našich skupin probíhá po celý rok, jak pro děti a mládež, tak dospělé. Učíme bojové umění v jeho moderní formě - pro sport, sebeobranu, kondici i rozvoj osobnosti. Informace k náboru zde
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14