TAEKWON-DO
Home / 2002 / Sekce závodíme / 3x Nej závodník a celkově 1. místo
1.6.2002 / I. Oblastní soutěž Praha

3x Nej závodník a celkově 1. místo



První červnový den se uspořádal pražský oddíl Hwa-Rang letošní I. kolo oblastní soutěže Praha. 71 závodníků ve 3 věkových skupinách - žáci, junioři a senioři svedlo své boje v technických sestavách, sportovním boji, speciálních technikách a silovém přerážení. Nejvíce závodníků bylo v žákovské skupině - 29, nejméně pak v seniorské - 15, protože se nakonec nepřihlásila do soutěže žádná seniorka, závodili pouze senioři.

br>
Přestože se této oblastní soutěže zůčastnilo o cca 30 závodníků méně než na poslední loňské soutěži v mnoha kategoriích byly k vidění velmi pěkné souboje závodníků ze 7 oddílů. Naši závodníci si vedli nad očekávání dobře a mnozí překvapili vynikajícími výkony.

Tak jako vždy byla první disciplína tul - technické sestavy. V žácích 6. kup a vyšši s přehledem ostříleného borce zvítězil Honza Konár, když se nejprve probil přes své oddílové kolegy a ve finále zdolal i Františka Matouška z poádajícího Hwa-Rangu. Žákyně 8.-7. kup byly ve znamení nadvlády žaček školy Silla, na druhé místo se však vklínila Zuzka Kolmanová (její první závody), která se dostala až do finále, kde ale prohrála hlavně svoji vinou, protože tréma zapracovala a zapomněla povinnou sestavu. Přesto je, ale její 2. místo velmi příjemným místem. Kategorie žákyně 6. kup a vyšší bylo opětovně v naší režii - 3. místo Barbora Hemerová a finále stejně jako na soutěži předcházející (Republiková soutěž žáků), tedy Linda Deutschová a Dominika Bardonová. Dominika šla do utkání s maximálním nasazením, přesto to na loňskou absolutní mistryni ČR nestačilo a je z toho opětovně druhé místo. Jak prohlásila Domča "Už zase". První 3 příčky patřily našim barvám v kategorii junioři 4.-3. kup - 1. Milan Fulmek, 2. Martin Beneš a 3. Vašek Sedlmajer. Pak přišla na řadu kategorie, v juniorech, nejvyšší - 2. kup a vyšší a v ní čerstvý držitel mistrovského stupně I. dan Pavel Zavadil. Přestože měl těžký los - první zápas s Markem Řeřichou, předvedl báječnou jízdu - v semifinále porazil Martina Hlůže (Kerberos) a ve finále byl lepší než člen reprezentačního týmu Tomáš Čeleda a po právu získal zlatou medaili! V juniorkách jsme měli 3 závodnice - v kategorii 6.-3. kup Lucku Kolmanovou a Martinu Bardonovou, přestože Lucka je nositelkou 6. kupu, dostala se až do finále, kde podlehla Martině Weigertové (Kerberos) až v prodloužení. Bára Sýkorová v kategorii 2. kup a vyšší vybojovala 3. místo. V seniorech byly nakonec jen 2 kategorie - 8.-3. kup a 2. kup a vyšší, obě kategorie vyhráli naši závodníci. První z nich Honza Dvořák, který si chtěl závody jen zkusit. Druhou kategorii pak vyhrál Tomáš Bobek a 3. místo obsadil Martin Svitek.


V matsogi si naši závodníci také vedli velmi slušně - obě žákovské kategorie byly obsazeny pouze závodníky našeho oddílu a favorité se také prosadili jak se předpokládalo - Matěj Kropáč i Linda Deutschová vyhráli své kategorie. Honza Konár, Eliška Meyerová a Dominika Bardonová určitě získali cenné zkušenosti při svých prvních soutěžních matsogi. Napínavější bylo pak finále mezi Vaškem Sedlmajerem a Pavlem Zavadilem v juniorech do 52 kg, kdy po velmi pěkném souboji zvítězil Pavel. 3. místo ještě obsadil Milan Fulmek. Jedinou váhovou kategorii juniorek sk.A vyhrála Petra Tošnarová (Hwa-Rang), když ve finále porazila naši Báru Lálu Sýkorovou. V seniorech do 80 kg si se soupeři mazácky poradil Tomáš Bobek.


Po sportovním boji přisla na řadu naše parádní disciplína, t-ki či-li speciální techniky. Jako první z našich závodníků v této disciplíně skákali Juniorky B, kde si bronzovou medaili vyskákala Lucka Kolmanová. Juniorky A - to byl především souboj Petry Tošnarové a Báry Sýkorové, až při třetí vylosované technice (Nopi ap chagi) se rozhodlo o tom, že naše závodnice byla lepší. Následovala kategorie Senioři A, kde nás zastupovali Tomáš Bobek a čerstvý maturant Martin Svitek, přestože se Tomášovi nedařilo, hlavně díky zdravotní indispozici, získal druhé místo. Ale zlato přesto zůstalo v našem držení díky Martinovi. V žácích jsme opětovně získali double - Linda a Matěj si nenechali do prvních míst od nikoho skákat (oba 3x 3 body). Naši dominanci podtrhly druhým místem Eliška Meyerová a třetím Klára Klaříková. Celkově jsme zvítězili ve 4 kategoriích.


Poslední disciplínou bylo silové přerážení, tedy wirok. V této disciplíně se zatím nijak výrazněji neprosazujeme, ale Bára Sýkorová vypřerážela pěkné druhé místo.



Zavěrečné statistiky jsou pro nás více než příjemné:
  • Nejúspěsnější žákyně - Linda Deutschová (3 zlaté medaile)

  • Nejúspěšnější žák - Matěj Kropáč (2 zlaté a 1 bronzová medaile)

  • Nejúspěšnější senior A - Tomáš Bobek (2 zlaté a 1 stříbrná medaile)

  • Nejúspěšnější oddíl - Sonkal (14 zlatých, 12 stříbrných a 13 bronzových medailí



  • Detailní výsledky všech našich závodníků můžete najít v Úspěchy


    Kompletní výsledkové listiny a statistiky ZDE v RTF formátu.


    Druhé kolo pražské oblastní soutěže se uskuteční v naší tělocvičně na Černém Mostě 22. června. Již potřetí přichystáme všem závodníkům stejné podminky jako na svazových soutěžích - tatami, stojany a pěkné diplomy (letošní budou opravdu originální)!
    Tagy:

    Komentáře (0)


    
    TAEKWONDO
    Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
    Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
    Za finanční podpory
    Hlavního města Prahy
    Za finanční podpory
    Národní sportovní
    agentury
    Za finanční podpory
    Městské části Praha 14