TAEKWON-DO
Home / 2021 / Sekce přidáš se? / 366 zvláštních dnů
1.1.2021 / Rok 2020

366 zvláštních dnů


Rok 2020 je již minulostí, 366 velmi zvláštních dnů... Uplynulý rok nás mnohému naučil - šít a používat roušky, neustále se přizpůsobovat se měnícím se nařízením a hlavně zkoušet jakkoli cvičit taekwondo. Zpětně jsem velmi rádi, že se nám na 1 s hvězdičkou podařilo letní soustředění. Všichni asi nyní vidíme, že to bylo rájem taekwonda mezi dvěma covidovými vlnami.

Bohužel v létě jsme si jen těžko dokázali, spíš chtěli, představit, že ten březen a duben bez tréninků se bude tak brzy opakovat. Realita byla však úplně jiná a ještě dalších několik dlouhých měsíců bude taková jako je nyní na začátku roku s jedničkou.

Proto je velmi důležité se k tomu postavit jako k další výzvě a ukázat, že jsme bojovníci a bojovnice. Ukázat nezdolného ducha a především vytrvalost. Nesmíme se nechat odradit a otrávit veškerými opatřeními, která nám brání v běžném tréninku v našich tělocvičnách!

Proč?

Hodně zjednodušeně, protože děláme bojové umění, protože jsme bojovníci, protože to nechceme vzdát... Protože kdo se vzdá je mrtvý! Není důležité, že nás někdo, nebo v tomto případě něco, srazí k zemi. Důležité je pokaždé vstát a bojovat!

Jak?
Všemi způsoby, kterými nám bude umožněno:
- online tréninkem
- samostatným tréninkem - pár technik, kopů týdně nebo několik tulů na zopakování je super připomínání tělu co již dávno umí
- venkovním tréninkem - i když je venku zima, tak se slušnými oblečením se dá hodně věcí cvičit. Je spousta sportovních aktivit, která se běžně praktikuje i při teplotách pod nulou - samozřejmě lyžování, ale také běh, cyklokros, hokej či bruslení na zamrzlém rybníku. Tak bych mohl pokračovat dlouhou dobu :-)
- tréninkem v tělocvičnách, byť třeba s rouškou

Ještě jednou bych chtěl ocenit všechny sonkaláky a sonkalačky, kteří to nezdolně zkoušeli při venkovních trénincích. Všichni ostatní si je vezměme za vzory. Těm, které jsem potkával osobně jsem připomněl, že oni budou mít nad všemi netrénujícími velký náskok!

Čím delší bude váš tréninkový výpadek, tím delší a bolestivější bude váš návrat :-( A věřte, že nestačí jen doma občas posilovat. Pohyb v technikách rukou a nohou je zcela jiný než když si dáte třeba kliky, dřepy a sed lehy....

Na závěr všem přeji do nového roku 2021 hlavně pevné zdraví a spoustu síly do trénování! Užijte si sestřih našeho roku 2020, který připravil Alex Mach. Bude-li se vám jeho práce líbit dejte mu lajk na Facebooku, YouTube či Instagramu, případně přidejte komentář. Práce na videu bylo hodně a pochvala každého potěší.Já Alexe chválím i touto cestou!

Chcete se v roce 2021 zlepšovat?

Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14