TAEKWON-DO
Home / 2005 / Sekce závodíme / 25 zlatých medailí pro náš oddíl
11.10.2005 / I. Oblastní soutěž regionu Praha

25 zlatých medailí pro náš oddíl



První říjnová sobota byla ve znamení první letošní oblastní soutěže pražského regionu. Stejně jako v předchozích letech jsme se o její uspořádání postarali my ze Sonkalu. V letošním roce jsme se rozhodli soutěž uspořádat ve sportovní hale při ZŠ Petřiny JIH, kde máme již druhým rokem pravidelné tréninky. Prostorná sportovní hala byla tím správným lékem pro stále rostoucí počty závodníků. Tentokrát se soutěže zúčastnilo 151 soutěžících, ve všech třech věkových skupinách, z 8 oddílů z pražského regionu. Během dopoledne soutěž navštívil jak prezident Českého svazu Taekwon-do ITF ing. Ladislav Burian (V. dan), tak i mezinárodní instruktor pro Českou republiku Mistr Hwang Ho Yong (VIII. dan).

Během celého dne probíhali utkání v tulech, matsogi, t-ki a wiroku. Překvapením byla exhibiční sou

těž ve speciálních technikách žen a můžů. Princip soutěžního klání byl velmi podobný skoku do výšky v atletice, kdy se na každé technice zvyšovalo o 5cm. Výsledný součet centimetrů pak určil vítěže. Soutěž byl jak se patří dramatická, protože po první technice (nopi ap chagi) byla ve vedení Lucka Kolmanová v těsném závěsu následovaná Lindou Deutschovou. Na druhé technice (dollyo chagi) Linda hodne ztratila, když skočila jen základní výšku a oba pokusy na 225cm ji rozhodčí neuznali. Lucka se postupně dostala až na 250cm a svůj náskok značně zvýšila, Ilona Hambergerová se dostala na druhé místo. Správné vyvrcholení dramatu skrývala třetí a poslední technika (nomo yop chagi). Lucka si připsala pouze základních 170cm, Ilona 180cm, ale Linda neustále přidávala další a další centimetry až se zastavila na 230cm a do celkového součtu si zapsala úspěšných 230cm. Výsledné pořadí tedy bylo:

1. místo - Linda Deutschová 680cm (240+220+220)

2. místo - Lucie Kolmanová 665cm (245+250+170)

3. místo - Ilona Hambergerová 650cm (230+240+180

V průběhu všech pokusů panovala v hale naprosto jedinečná atmosféra a všem závodnicím to při pokusech velmi pomáhalo.

V soutěži můžu jsme bohužel kvůli časové náročnosti museli sahnout k menší restrikci v pravidlech, výsledkem bylo, že o pořadí bylo jasno už po technice dollyo chagi. Přesto všichni taekwondisté i diváci mohli vidět parádně skočených 270cm technikou twimyo nopi ap chagi Pavlem Zavadilem, který mužskou kategorii vyhrál, na 2. místě skončil Filip Konár a 3. se umístil Petr Šindler.



Samotná oblastní soutěž nám přichystala velké překvapení v počtu medailí získaných našimi závodníky, protože 25 zlatých jsme nečekali ani v nejoptimističtějším snu :) Náš oddíl tak s velkým náskokem vyhrál hodnocení oddílů a naši závodníci také opanovali tituly nejúspěšnějších závodníků této oblastní soutěže:

  • Monika Junová - nejúspěšnější žákyně

  • Lukáš Topol - nejúspěšnější žák

  • Pavel Zavadil - nejúspěšnější junior A

  • Radka Koldinská - nejúspěšnější juniorka B



  • Druhé kolo oblastní soutěže bude pořádat 4. prosince škola Ge-Baek Hosin sool Praha.



    Zde jsou kompletní výsledkové listiny - PDF

    Tagy:

    Komentáře (0)


    
    TAEKWONDO
    Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
    Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
    Za finanční podpory
    Hlavního města Prahy
    Za finanční podpory
    Národní sportovní
    agentury
    Za finanční podpory
    Městské části Praha 14