TAEKWON-DO
Home / 2001 / Sekce závodíme / 243 závodníků ve Frýdku-Místku
2.12.2001 / Pohár nejlepších škol

243 závodníků ve Frýdku-Místku


Více než 240 závodníků z 16ti oddílu se sešlo na mezinárodním turnaji s názvem "Pohár nejlepších škol". České oddíly byly doplněny 2 oddíly z Polska a 2 ze Slovenska. Konkurence se prakticky ve všech kategoriích sešla více než znamenitá - nejobsaženější kategorií byla Tul žáci 8.-7. kup, která čítala 41 závodníků. Sonkal do Frýdku vyslal po menších korekcích 17 závodníků.
Tradičně se vedlo dobře našim svěřencům v disciplíně tul. V těchto kategoriích jsme získali double (1. a 2. místa):

r>
  • Tul žáci 6.-5. kup

  • Tul žákyně 6.-5. kup

  • Tul žákyně 8.-7. kup (+ 1x třetí místo)


  • Další medaile jsme získali v Tul žáci 2.-1. kup (Pavel Zavadil prohrál v semifinále po sporném výroku rozhodčích). Pepa Huy stříbro v Tul I. dan a vyšší.


    Od matsogi jsme neočekávali velký zisk medailí ale Pavel Zavadil si za svoje výkony stříbro určitě zasloužil (matsogi žáci do 45kg). Pepa všem přítomným předvedl proč je členem národního týmu -> zlatá medaile v matsogi junioři do 58kg.

    Poslední medaile jsme získali ve speciálních přerážecích technikách - Lucka Kolmanová předvedla nervy drásající souboj s Katkou Bokovou (Tong-Il České Budějovice), když opakované zvyšování výšek na technikách Dollyo chagi a Nopi ap chagi ji zhatilo zisk zlaté medaile. Přesto je stříbrná medaile velmi cenná. Pepa, přestože poslední dobou nijak speciálně netrénuje t-ki ukázel svoji přirozenou perfektní odrazovku na technikách Noomo yop chagi a Bandae dollyo chagi a zaslouženě získal bronz. Detailní výsledky našeho týmu si můžete prohlédnout v Úspěchy a rovněž v osobních kartách jednotlivých závodníků.

    Naše vystoupení a zisky medailí nám přinesly celkově 3. místo v pořadí úspěšnosti oddílů, před námi se umístily školy Taekwon-do ITF Frýdek-Místek a Dragon Janow (Polsko). Na pozicích dalších však skončili mnohdy oddíly s daleko početnějšími výpravami.


    Výsledkové listiny
    Tagy:

    Komentáře (0)


    
    TAEKWONDO
    Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
    Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
    Za finanční podpory
    Hlavního města Prahy
    Za finanční podpory
    Národní sportovní
    agentury
    Za finanční podpory
    Městské části Praha 14