TAEKWON-DO
Home / 2022 / Sekce informujeme / 120 účastníků semináře
30.12.2022 / Celorepublikový technický seminář v taekwondu ITF

120 účastníků semináře


10. prosince patřilo Brno taekwondistkám a taekwondistům z celé České republiky a to u příležitosti celorepublikového semináře. Samotný seminář byl rozdělen do tři samostatných bloků.

První, dopolední, blok vedl Velmistr Hwang Ho-yong a v jeho úvodu zopakoval nejdůležitější teoretické základy taekwonda - význam slova Taekwon-do, teorie síly a nebo horizontální pásma při provádění technik. Velmistr nejen, že připomněl fakta, ale prostor dostal i jeho smysl pro humor. Následovalo procvičování jednotlivých žákovských sestav a také vysvětlování vybraných technik.
Součástí výzdoby haly Campusu Masarykovy univerzity bylo doplněno o portrét nedávno zesnulého prezidenta Českého svazu Taekwon-Do Marka Lazora. Shodou okolností datum semináře připadlo na 100 denní výročí od jeho úmrtí. 100 dní smutku je v Koreji tradiční formou rozloučení.

Dopolední blok byl završen společnou fotografií a vměstnat 120 účastníků na co nejmenší prostor je už docela oříšek :-)

Druhý blok zajišťovali čeští mistři taekwondo, konkrétně Ondřej Vrábel, Milan Prokeš a Zbyněk Mácha. Ti si vymezené 2,5 hodiny rozdělili rovným dílem, a takřka i rovným počtem účastníků v jednotlivých skupinách. Navíc se skupiny střídaly a tak si každý mohl postupně užít trénink sestav dle svého pásku, sebeobrany a nebo méně obvyklých kopů v našem bojovém umění. Každá skupina ocenila svého instruktora velkým potleskem, který dal jasně najevo spokojenost s obsahem dané části.

Třetí, již závěrečný, blok patřil opět Velmistru Hwangovi a byl určen pro držitele IV. danů a vyšších. V průběhu hodinové části se důkladně procvičily sestavy na V. dan, tedy Yong-Gae, Ul-Ji a Moon-Moo.

Ze svého pohledu si velmi cením zejména velkého počtu účastníků a také, že velké procento tvoří vysoké stupně. Vždyť v první velmi dlouhé řadě stáli V. a VI. dany!

Poslední částí taekwondistické soboty bylo oficiální rozloučení se zesnulým Markem Lazorem, které připravil Český svaz Taekwon-Do v hotelu Orea. Úvodního, velmi nelehkého, slova se chopil nově zvolený prezident Petr Pařík, kdy zhodnotil nejen taekwondistický život Marka Lazora. Přestože Markova pozemská pouť byla náhle ukončena, tak jeho odkaz a práce nebudou zapomenuty! Trvalou připomínkou bude Czech Open, který ponese od roku 2023 ve svém názvu Memoriál Marka Lazora.

Letošní celorepublikový seminář je minulostí a my se můžeme těšit na ten příští, který se bude opět konat v Brně!
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14