TAEKWON-DO
Home / 2003 / Sekce informujeme / 12 dnů nádherné dřiny
1.9.2003 / XIII. Oddílové soustředění

12 dnů nádherné dřiny




Tak máme za sebou další, již třinácté, oddílové soustředění. Toto, zatím nejdelší soustředění v historii Sonkalu (Sonkaláci vydrží čím dál tím víc, 12 dní tréninků už je slušný výkon), se konalo v nádherném prostředí Jestřebích hor (tzv. Krakonošova zahrada) ve vesničce Malé Svatoňovice, mimo jiné známé jakožto rodiště bratří Čapků.

Autobus s více jak 40-ti účastníky nejen z České republiky dorazil před internát Středního odborného učiliště 16.8. dopoledne. Areál školy byl dobře vybavený

a kromě pro všechny nepostradatelné tělocvičny a jídelny s výborným kuchařem obsahoval pro aktivisty i saunu, tenisové kurty a bazén (který kvůli ne zas tak dobrému počasí využili doopravdy jen největší otužilci). Volný čas někteří využili k výstupu na nedalekou rozhlednu, návštěvě Muzea bratří Čapků nebo nedalekého města Trutnov.





Celé soustředění bylo rozděleno do dvou stejných tréninkových bloků s jedním dnem volna. Tréninky byly zaměřené na rozvoj jak fyzické zdatnosti, tak pohyblivosti, ale i technické vyspělosti. Příjemným zpestřením a změnou oproti minulým soustředěním byl trénink hosinsoolu a pádů, kteří všichni rádi uvítali.Tři plně naložená auta na soustředění dovezla hromadu vybavení v podobě tatami, stojanů na wirok a t-ki, lap, boxerského pytle a popruhů pro trénink salt. Protože se trénovalo dvakrát denně po dvou hodinách a tělocvična byla stále přístupná pro vlastní trénink navíc, energie pomalu, ale jistě docházela i těm nejzdatnějším - proto byl den odjezdu věnován už „jen“ týmové soutěži, kdy si nejvyšší pásky vybrali svoje týmy a postupně v různých disciplínách měřili své, už dost vyčerpané síly. Tady se projevil opravdový týmový duch, kdy tělocvična povzbuzováním doslova burácela a všichni ze sebe vydali i ten zbyteček sil, co jim po více jak 20-ti trénincích zůstal. Do příštího soustředění by snad jen I. Dany a 1. kupy měli co nejvíce trénovat hod na koš, aby za ně nemuseli vyhrávat ti nejmenší



Dalším příjemným zpestřením byla účast Anety Morávkové z Kerberosu Praha (členka juniorského národního týmu) a pak především návštěvy ze Švýcarska, otce a dcery původem ze Skotska Petera a Lueny. Oba nejenže projevili, že jsou od přírody bojovníci a všechny náročné tréninky zvládli, i když dle jejich slov už nejsou zvyklí na tak náročné cvičení jako když cvičili ve Skotsku (kde je zárukou kvality přítomnost velmistra Rhee Ki Ha). Taktéž ukázali, že se umí bavit a smát…….zvlášť Luenino povzbuzování při přátelském utkání ve stolním fotbale Sonkal vs. Domorodci ze Svatoňovic stálo za to . Oba slíbili, že se příští rok opět zúčastní a přijede jich mnohem víc. Ještě vetší radost mi udělalo když mi Peter oznámil, že se po našem soustředění chtějí co nejdřív vrátit do Skotska, aby mohli zase intenzivně cvičit (teď bydlí ve Švýcarsku, kde prý lidi tvrdé tréninky od cvičení odrazují ).



V pátek odpoledne (28.8.) se chtělo do Prahy odjíždět snad málo komu a určitě by se našlo dost lidí, kteří by ještě ve Svatoňovicích pobyli. Doufám, že všem soustředění hodně dalo a jako závěr prázdnin si to pořádně užili. Pochvalu si jistě zaslouží některé nižší pásky, které, aspoň v mých očích hodně stouply a ukázaly, že Sonkal má v zásobě ještě hodně talentů.



Děkuji všem účastníkům za skvělých 12 dní strávených taekwondem s dobrými kamarády. Celé soustředění a snad i skvělou atmosféru vám jistě přiblíží hromada fotek.



Své zážitky zaznamenal Martin Svitek.

Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14